Fins al 28 de març, vota les obres de millora de l'espai públic de 2019!

Fa un parell de mesos, explicava en aquest escrit el calendari de la quarta edició del Clic i Pala: el procés pel qual la ciutadania decideix les obres de millora de l'espai públic a Sant Feliu.

Durant el mes de gener, tothom que va voler va presentar les seves propostes. Durant el mes de febrer, s'han valorat les propostes presentades per part dels serveis tècnics municipals. Ara ha arribat el moment de votar, de decidir col·lectivament les prioritats de les obres que es faran a la propera tardor... també a la plataforma Decidim!.

Jo he votat les tres propostes següents:

Millores en la seguretat de la riera de la Salut, entre els carrers de Teixidores i Clementina Arderiu
Ara que el Consorci del Parc de Collserola ha arreglat el camí que va a la zona de lleure i a l'ermita, queda per endreçar el tram que es veu en aquesta imatge. Un tram molt circulat i que en altres votacions no ha tingut gaire vots, però que crec que requereix una intervenció suficient, a l'espera que un futur planejament urbanístic resolgui de manera definitiva i completa aquest sector de la ciutat. Un sector de la Riera de la Salut que està qualificat d'industrial des del Pla General Metropolità de 1976,  però que avui, en l'estat de desenvolupament de l'economia i a les portes de Collserola, està clar que aquesta qualificació ha perdut tota lògica i sentit de futur.

Millores d'espais de jocs infantils i adaptació per a diferents franjes d'edat
A l'entorn de les escoles Monmany i Pau Vila, hi ha quatre places/placetes que són un punt de joc i de trobada d'infants i famílies a la sortida de les escoles i uns espais oberts en un barri tan dens com Can Calders. Formen part d'un conjunt de petites places i espais d'estada que, en la meva opinió, tenen un marge considerable de millora, si se'ls mira de manera global i se'ls concep com espais que han de ser amables i acollidors pensant en el gran nombre de persones que es mou a peu per Sant Feliu.

En concret, hi ha quatre espais lliures que, en aquests moments, cadascun és fill del seu pare i de la seva mare: a) la plaça Francesc Ferrer i Guàrdia, davant l'escola Monmany, que té unes estructures de joc molt utilitzades per la canalla del barri major de cinc-sis anys, b) la plaça de la fotografia, amb dos sorrals més aviat inútils i que quan cauen quatre gotes queden inútils del tot, c) una placeta entre els edificis Neptuno i Mercurio, amb estructures de joc molt usades per nens de dos a quatre-cinc anys, i d) una placeta buida davant de l'escola Pau Vila. Crec que, amb una visió de conjunt, es poden optimitzar aquests espais, convertint-los en un gran espai obert i acollidor amb estructures i possibilitats que es complementin entre tots ells.

L'AMPA de l'Escola Monmany ho va proposar l'any passat i no va tenir el ressò que crec que es mereix. Per això, perquè comparteixo la seva proposta, explico per què l'he votat.

Creació d'espais d'ombra a zones de lleure i de jocs infantils, mitjançant tendals.


En la votació de l'any passat, aquesta va ser una de les propostes més votades. Crec que, un cop començat a completar els espais de joc infantil amb zones d'ombra, cal continuar amb aquesta decisió fins estendre-la a tots els parcs. En concret, crec que els espais de joc de la plaça de la Salut, enormement utilitzats al llarg de tot l'any, guanyaran molt si poden ser més utilitzats a l'estiu gràcies a espais d'ombra.

Tu també pots votar AQUÍ les teves prioritats fins al dijous 28 de març.

Comentaris