22 de març: parlem de l’acolliment familiar a les Tovalloles!


Aquest divendres, a les set del vespre, parlarem a Sant Feliu d’un tema que ja vaig anunciar fa un temps: l’acollida en família d’infants que estan a l’espera de trobar una família que els adopti.

Serà un acte informatiu organitzat conjuntament per la Fundació Concepció Juvanteny i per l’Ajuntament. El presentarà la regidora d’Educació, Mireia Aldana, la primera persona amb qui vaig parlar de la possibilitat d’acollir, poc temps després que nasqués l’Ane, la nostra primera néta. Tota la informació i tots els detalls de cada forma d’acolliment els explicarà Montserrat Juvanteny, cor i ànima de la Fundació i gran coneixedora i experta del tema. El vessant més personal i des de la pròpia experiència vital l’aportaran la Núria Magrinyà, que ens va acabar d’orientar a la Cèlia i a mi en el tema, i la Cèlia Cano, la meva dona, amb qui comparteixo aquesta apassionant aventura de l’acolliment. Una aventura que, fins avui, ens ha portat a casa a dues nenes precioses, que després de cinc mesos de viure amb nosaltres, ara ja viuen amb les seves meravelloses famílies definitives.

Per raons diverses, falten famílies d'acollida. A la sessió informativa de divendres, s'explicaran els requisits que han de recollir les persones que vulguin conèixer l'acolliment familiar, el procediment per ser família acollidora, els drets de les famílies acollidores, etc. Diverses persones, en algun moment, m'han preguntat què s'ha de fer per interessar-se per aquest tema. Sempre he adreçat a la pàgina web de la Generalitat que informa sobre els acolliments i les adopcions, o a la pàgina web que, com a institucions col·laboradores, tenen entitats com la Creu Roja o altres fundacions que coordinen i fan el seguiment de les famílies que acollim.

Divendres, però, totes les persones interessades tindran l'oportunitat d'escoltar de viva veu i de poder preguntar en persona sobre aquesta possible decisió tan important com necessària.


Si en algun moment creus que podries plantejar-te l'acolliment
... divendres tens una cita a les set a les Tovalloles!!!


2.Fundació Juvanteny - Tu també pots ser família acollidora_ from Xarxes Socials FCJ on Vimeo.

Comentaris