Clic i Pala: decideix les obres de millora de l'espai públic de 2019!


Per quart any consecutiu, hem volgut que les obres "mitjanes" de manteniment i millora del nostre espai públic es decideixin per la ciutadania d'entre diverses propostes presentades i prioritzades per la pròpia ciutadania. A obres "mitjanes" em refereixo a les que no són petites, és a dir, estrictament de reposició i petit manteniment amb un cost reduït (inferior a 10-15.000€ i que fem amb els propis serveis municipals) o a les que són grans (remodelacions de places o equipaments, amb un cost superior als 100.000€) i que es plantegen en els programes electorals.

Jo poso un exemple molt clar del per què d'aquesta forma de decidir. Clar que en el mandat anterior fèiem obres "mitjanes" que decidíem amb l'anterior equip de govern (amb CiU). Aquí en vaig deixar constància:

Obres d'estiu de 2015.
Obres d'estiu de 2014.
Obres d'estiu de 2013.
Obres d'estiu de 2012.

Però, per exemple, no vam considerar prioritari... el que al 2016, primer any de vot de la ciutadania, va tenir un nombre molt elevat de vots: la rampa que va de l'ambulatori al carrer Joaquim Monmany, que va ser proposada per un grup de veïns de Can Calders i va tenir un nombre molt elevat de vots. Aquesta manera de decidir (propostes, prioritats i vots de la ciutadania) va ser un dels punts de l'actual acord de govern amb el PSC. Amb aquest procediment s'han fet les obres següents:

Ara s'obre el termini per a la presentació de propostes de cara a les obres d'aquest any 2019. Per no coincidir amb el procés participatiu del soterrament, enguany el calendari va una mica més retardat. És aquest:
  • Presentació ciutadana de propostes: del 14 de gener al 8 de febrer, per mitjà de la plataforma Decidim!
  • Validació tècnica de les propostes: treball intern dels serveis municipals, que tindrà lloc durant el mes següent, del 8 de febrer al 8 de març.
  • Votació ciutadana de les propostes validades: de l'11 al 28 de març. Per internet, a la mateixa plataforma, o presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament, a la plaça de la Vila.
  • Resultats de la votació: 29 de març.
  • Treball tècnic d'elaboració de projectes i pressupostos, treball jurídic d'elaboració de plecs de clàusules, adjudicació d'obres, etc: entre sis i vuit mesos. Entremig, hi haurà eleccions municipals (26 de maig) i constitució del nou govern municipal (15 de juny).
  • Inici de les obres decidides per la ciutadania: entre octubre i novembre de 2019.
Participa-hi!!!

Comentaris