Patis oberts i ampliació d'horari de la piscina de l'Escorxador: pensant en el dia a dia de tothom!.

Això és Reviu Sant Feliu: de tancat per caps de setmana i vacances a obert per jugar-hi!
Demà s'acaba el curs escolar i comencen les vacances d'estiu. Aquestes vacances tindran una novetat que considero important, i que lliga molt amb la voluntat que expresso sovint de prioritzar el dia a dia de tothom. Es tracta del programa de Patis Oberts. 

En què consisteix? Com ja es fa en altres municipis, es tracta d'aprofitar els patis de les escoles quan no hi ha activitat docent: en les vacances escolars i en els caps de setmana de tot l'any, Lògicament, hi ha d'haver garanties que els i les mestres no es trobin sorpreses quan comencin el curs o cada dilluns a primera hora del matí. Per això, el programa de Patis Oberts es fa amb la coordinació dels departaments d'Educació, Joventut, Policia Local i Serveis de Manteniment, i amb una supervisió exhaustiva per part del consell escolar de cada centre. Enguany, amb caràcter experimental, hi participen les escoles Arquitecte Gaudí, Salvador Espriu i Josep Monmany, en les quals no hi ha activitats d'estiu com ara casals o similars, i els patis disposen de lavabos i aigua per beure sense haver d'entrar a l'edifici.

Era important començar aquest estiu amb aquesta experiència. L'any passat, molts nens i nenes del Consell d'Infants ens deien que per què havíem posat plaques en algunes places de Sant Feliu (en aplicació del programa de convivència) i ens demanaven on podrien anar a jugar a pilota, córrer, patinar, etc. sense molestar a ningú. Era obligat, per tant, escoltar el Consell d'Infants i trobar una solució efectiva: l'espai públic ha de ser per a tothom i ha de fer possible totes les activitats, ha de ser l'espai capaç de donar resposta al dia a dia de tothom. Així ha nascut el programa Patis Oberts.

Els patis, per tant, estaran oberts els mesos de juliol i agost i els primers dies de setembre, i quan comenci el curs, els dissabtes i diumenges. Hi haurà un servei de vigilància que anirà supervisant els tres centres, i cada dia hi haurà un informe per a la pròpia escola i per als serveis d'educació i de manteniment. El dia 15 de juliol, hi haurà una primera reunió de valoració dels moments inicials de l'experiència, que acabarà perfilant els detalls que garanteixin que tot vagi bé. Les normes d'ús que caldrà seguir són les següents:

La voluntat d'obrir els patis de les escoles a la ciutadania lliga també amb la voluntat d'ampliar les possibilitats d'ús d'altres equipaments públics de la nostra ciutat, sobretot ara a l'estiu. En aquest sentit, és important l'ampliació de l'horari de la Piscina de l'Escorxador fins a les vuit del vespre i l'establiment d'una tarifa superreduïda en la franja de 18:00 a 20:00, que ha de permetre que tothom pugui accedir a la nostra piscina municipal d'estiu.

Dues mostres del que ens vam comprometre a tirar endavant a la nostra ciutat, que pretenen tenir una ciutat més viva i amb més oportunitats per a tothom, dels més menuts als més grans, als que volen descansar i als que volen jugar o banyar-se. El dia a dia de tothom: aquesta ha de ser la marca del govern que tinc la satisfacció d'encapçalar!

Comentaris