Com avui fa dos anys: governar per al dia a dia de tothom.

Això és Reviu Sant Feliu: d'un túnel brut i fosc a un aquari sota les vies!





1) Governar:
Assumir quatre responsabilitats. La primera, de proposar projectes immediats i horitzons a més llarg termini, per construir una ciutat ben planificada, ben gestionada, dialogant, viva i equitativa. La segona, de prendre les decisions necessàries, comptant sempre amb la gent, per concretar els projectes, per avançar cap als horitzons. La tercera, de donar compte de tot, d’explicar-ho tot, de compartir els projectes, els horitzons, les decisions, de vegades cara a cara en una sala o un carrer, de vegades escrivint en un paper o en un teclat. La quarta, teixir complicitats, caminar junts, fer “amb” i no “per a”. I assumir les pròpies contradiccions, les pròpies limitacions, els propis errors, perquè no sempre sabem trobar el camí per governar a partir d’aquestes quatre responsabilitats, però sempre amb la voluntat que aquestes marquin el camí que volem seguir per governar.

2) Per al dia a dia:
Prioritzar les coses quotidianes que ens envolten. En quatre grans fronts. El primer, el treball per als drets bàsics del dia a dia: els programes de garantia de l’alimentació (beques per als menjadors escolars, bancs d’aliments,...) i de conservació de l’habitatge (conveni amb Càritas per evitar desnonaments, ajuts per al pagament de subministraments,...).  El segon, cercar totes les oportunitats de creació de treball: plans d’ocupació, de suport al comerç, cerca de noves inversions a Sant Feliu, obligacions dels contractistes amb l’ajuntament de contractar aturats de Sant Feliu, etc. El tercer, pensant en la neteja i el bon estat dels nostres carrers, parcs i places: noves contractes de jardineria i, sobretot, de recollida d’escombraries i de neteja viària, que s’han unificat. I, finalment, el quart,  donant més importància a les petites inversions que fan que tot funcioni, que no pas a les grans inversions. És el que jo dic “bombetes del menjador”: suprimir barreres arquitectòniques, il·luminar punts foscos o insegurs, facilitar la seguretat de totes les persones, fer les petites millores que les escoles o qualsevol altre equipament necessiten,... Tinc molt present una frase que em va dir una senyora gran veient una costellada d’estiu que havien organitzat els homes de la família: “els homes organitzen una gran festassa un cop a l’any, però les dones sabem que el que compta és la patata i verdura de cada dia”.

3) De tothom:
Volem un Sant Feliu amb igualtat d’oportunitats, amb justícia social. Això implica dues coses: d’una banda, prioritzar la mirada en els més vulnerables, en els més febles i, de l’altra, treballar al costat de les entitats perquè puguin fer més i millor la seva feina. Perquè volem una ciutat on tot estigui a l’abast de tothom. Volem que tothom tingui accés a l’educació, a l’esport i a la cultura, i per això hem canviat la política de preus perquè tingui en compte la situació econòmica de cada persona o família i el preu no sigui una barrera, ni per a les escoles bressol, ni per al complex de piscines, ni per als casals d’estiu. Volem saber de les persones grans que viuen soles i atendre-les bé, volem saber dels infants i de les famílies amb risc d’exclusió social i atendre-les bé, volem saber de les persones amb dependència i atendre-les bé, els nostres serveis socials treballant colze a colze amb les entitats socials de Sant Feliu. Som gairebé 44.000 persones, hem de ser una única comunitat de 44.000 ciutadans i ciutadanes en igualtat de drets, deures i oportunitats.

Un govern per al dia a dia de tothom: ni deu paraules em calen per dir el que em va portar a l’alcaldia fa dos anys, el que em portarà a tornar-m’hi a presentar d’aquí a dos anys.

Comentaris