20/01/19, a la Sala Ibèria: presentació de la Lídia com a candidata nostra a l'alcaldia de Sant Feliu!!!



Finalment, a causa de la previsió de fred i pluja, la presentació de la Lídia es farà a la Sala Ibèria. Però, al marge d'aquest únic canvi, tot serà... magníficament igual!!!

Començarà amb música amb viu, de dos artistes santfeliuencs: l'Óscar Roc, rocker vibrant de Sant Feliu, i la Marta Cerdán, una jove i gran promesa musical de la nostra ciutat:


No caldrà preocupar-se de la canalla: hi haurà jocs infantils a la primera planta de la Sala Ibèria: tota per als nens i nenes, perquè els seus pares i mares i tietes i tiets i avis i àvies puguin sentir el que passarà a la sala.

Jo obriré el foc. Agrairé la música, els jocs... i les presències. Dels qui parlaran, dels companys i companyes que vindran d'altres municipis, de la gent que vindrà a escoltar a la primera alcaldessa electa de la història de Sant Feliu, la Lídia Muñoz.

Però  no m'oblidaré d'una commemoració molt i molt important: 40 anys de les primeres eleccions municipals després de la dictadura (3 d'abril de 1979), 40 anys de les primeres eleccions que vam guanyar els homes i les dones de Sant Feliu que més hem lluitat per la igualtat, homes i dones primer sota la bandera del PSUC, després d'Iniciativa i Esquerra Unida, i ara amb Sant Feliu en Comú i amb Podem. Tenim arrels: a la primera fila seuran en Cesc i l'Àngel, i en el nostre cor i pensament ens acompanyaran en Juan Sánchez, en Toni Amigó, l'Antonio de Oses, en Santi Junqué, la Vicki Santiago, el Gabriel Hita, en Felip Alcántara... Vull recordar, mostrar agraïment i fer presents les nostres arrels!

I, després de reivindicar les arrels, presentaré a qui emprendrà vol amb noves ales. Darrera meu intervindran els dos portaveus de Sant Feliu en Comú:  Manel Leiva, d'EUiA, veí de Falguera i que ja és regidor, i em fa molta il·lusió presentar a Loren Rider, veïna de la Salut, sindicalista de CCOO i acaba de guanyar les primàries de Podem a Sant Feliu, : una gran candidata que, sens dubte, serà una gran regidora.

Després, intervindrà el primer dels tres grans convidats que tenim l'honor que ens acompanyin: la Noelia Bail. Ella és, des de fa quatre mesos, la secretària general de Podem Catalunya. Veïna de Viladecans. Valoraré molt que la Noelia, que parlarà després de la Loren, visualitzi la importància de construir una candidatura molt àmplia a la nostra ciutat, i a tants pobles i ciutats com sigui possible.

Com és sabut, el 26 de maig hi haurà també eleccions europees. Un projecte polític que es basa en el valor i la convicció de la igualtat, no es pot limitar al món local, per més que el municipalisme hi sigui fonamental. Ha de tenir voluntat i projecte català, espanyol i europeu. Especialment europeu, ja que en un context mundial de globalització econòmica i de replegament de drets i llibertats, Europa és el marc on definir i impulsar polítiques que permetin avançar en democràcia econòmica i justícia social. Tindrem amb nosaltres a Ernest Urtasun, el nostre candidat al Parlament europeu, que ha acabat de guanyar les primàries de Catalunya en Comú la setmana passada.

Ens fa molta il·lusió que ens acompanyi l'Ada Colau. L'Ada i la Lídia formen part del Consell Nacional de Catalunya en Comú, del qual l'Ada n'és la cara més visible i coneguda. L'Ada és un exemple clar de persona que ha sabut i volgut combinar la lluita i el govern, amb els mateixos objectius, valors i conviccions quan era activista de la PAH i quan és alcaldessa de Barcelona i presidenta de l'Àrea Metropolitana. Per aquesta raó, de la mateixa manera que necessitem que la Lídia guanyi a Sant Feliu, necessitem que l'Ada guanyi a Barcelona: només amb la presidència de l'Ada, l'Area Metropolitana ha decidit impulsar la construcció d'habitatge de lloguer assequible i social. Els 72 pisos que es començaran a construir a Sant Feliu aquest any mateix no haurien estat possibles si l'Ada no hagués estat presidenta de l'Àrea Metropolitana. Ningú ha fet més pel dret a l'habitatge que ella!

I tancarà la Lídia, la nostra Lídia. Veïna del barri Falguera, mare de dues filles. Diuen que "allà on es canta pots anar-hi a viure", i sentir a cantar junts a la Lídia i l'Óscar, el seu marit, omple de vida els espais on ells es trobin. Regidora des de 2004: set anys a l'oposició i vuit sent una peça fonamental del govern de Sant Feliu. Fonamental pels temes que ha liderat (Dona, Joventut, Participació, Urbanisme,...), fonamental pel coneixement i bagatge dels dos temes que marcaran el proper mandat (soterrament i habitatge, i per als quals, sens dubte, és la persona més preparada d'entre les vint-i-una que formen l'actual ple municipal) i fonamental per la convicció, que compartim, d'un Sant Feliu que tingui com a prioritat la igualtat:

  • la igualtat de drets, deures i oportunitats entre totes les persones,
  • la igualtat de criteris, serveis i qualitat de l'espai públic entre tots els barris.
Acabaré dient que el nostre projecte polític té arrels sólides i ales potents i creatives: les arrels d'en Cesc i l'Àngel i els seus equips i les ales de la Lídia, la Loren, el Manel i la gent que configurarà la propera candidatura de Sant Feliu en Comú i de Podem. I, si no m'emociono i no m'allargo massa, diré que tinc l'orgull personal d'haver compartit govern amb en Cesc entre 1991 i 2000, amb l'Àngel entre 2000 i 2003 i amb la Lídia des de 2011 fins avui. 

Per la igualtat entre les persones, per la igualtat entre els barris, per un projecte politic que va des dels municipis fins a Europa, per un  Sant Feliu que ens continuï enorgullint, per una ciutat ben planificada, ben gestionada, dialogant, viva i equitativa, fem que la Lídia Muñoz sigui la primera alcaldessa sortida de les urnes de la història de Sant Feliu!!!

Comentaris