Jo treballaré perquè la Lídia Muñoz sigui la primera alcaldessa electa de Sant Feliu!


24 de maig. Fa exactament tres anys, van ser les darreres eleccions municipals. Falta poc més d'un any perquè siguin les properes. Al 2015, ens vam presentar com Iniciativa i Esquerra Unida. Al 2019, ens presentarem amb el nom definitiu que acordarem a Catalunya en Comú Podem, el projecte polític de confluència dels Comuns. Al 2015, jo vaig encapçalar la candidatura que va guanyar. Al  2019, jo treballaré perquè la Lídia Muñoz encapçali la nostra candidatura, rebi el màxim nombre possible de vots i sigui la primera alcaldessa que guanyi unes eleccions a Sant Feliu.

Ser alcalde o alcaldessa de Sant Feliu implica tenir la capacitat i la voluntat d'un triple lideratge: l'organització política, la institució i la ciutat. Ningú pot ser primera autoritat local sense el reconeixement, el suport i l'entusiasme dels companys i companyes de partit, sense els quals seria molt difícil la reflexió sobre el què cal fer i com fer-ho, l'activisme per arribar a cada racó de la ciutat o la capacitat de revisar i millorar l'acció de govern. Tampoc sense un coneixement mínim de com funciona l'Ajuntament, de les competències i els límits de l'acció municipal, de les utopies possibles quan la voluntat política ès clara i la gestió dels recursos és l'adequada. Un alcalde o alcaldessa, finalment, ha de ser conegut o coneguda per la ciutadania, ha de ser percebuda (faig servir el femení perquè ja nomès parlo de la Lídia) com a propera, com a igual, com a digna representant de la gent comuna, de la majoria treballadora i ha de ser reconeguda per la seva preparació, la seva honestedat i la seva capacitat i voluntat de dedicació al servei públic.

La Lídia és la persona que, entre els noms que ja van sortint com a candidats/es per a l'any que ve, reuneix millor les condicions que acabo d'exposar. Té tot el suport dels homes i dones d'Iniciativa dins i fora de Sant Feliu té experiència brillant de govern a l'Ajuntament com a regidora d'Urbanisme, Joventut i Dona des de 2011 i coneix bé, molt bé, els difererents barris de Sant Feliu, els seus agents socials i econòmics, el món de les entitats i, més enllà, el dia a dia de la gent amb qui coincideix a l'entrada de l'escola, parlant en alguna de les places de Sant Feliu o a la regidoria del barri on viu, Falguera. Sens dubte, la persona mès preparada i capaç per ser alcaldessa de Sant Feliu d'aquí a dotze mesos.

La Lídia ès, a més, el canvi necessari després de la línia de continuïtat que representem en Cesc, l'Àngel i jo mateix. Els tres som homes que passem dels seixanta i que ens vam formar políticament en els darrers anys de la dictadura i en la Transició. La Lídia és una dona jove, formada políticament ja en la democràcia i que connecta millor que nosaltres amb els canvis de tota mena que caracteritzen el segle XXI. Però té el valor, que jo personalment li agraeixo, de sentir-se orgullosa dels seus tres "mestres" i continuar i millorar la seva tasca: les seves realitzacions en el terreny de l'habitatge social (l'únic "insuficient" en quatre dècades de govern a Sant Feliu) seran un salt enormement positiu per garantir un dret tan bàsic com el de l'habitatge. 

Per això, en el procés intern d'ICV per començar a preparar les municipals de 2019, ja no m'he presentat a la reelecció, i he signat l'aval i dono tot el meu suport a la Lídia. I, en el fons del meu cor, tindré sempre sempre l'orgull d'haver treballat colze a colze amb les persones que, des de la foscor del franquisme, han fet possible la magnífica ciutat que tenim i que, en una sàvia i gran combinació de passat, present i futur, es resumeixen en aquesta imatge. Una imatge de continuïtat i coherència en el pensament, el treball i les persones que, per cert, ningú més pot mostrar a la nostra ciutat:

Endavant per Sant Feliu, Lídia!

Comentaris