02/05/2018 (2/4): presentació de la Ponència Unitària del Soterrament.


Foto de la galeria del Fet a Sant Feliu.

Foto de l'equip de Comunicació de l'Ajuntament.

La roda de premsa del 2 de maig va ser també l'oportunitat per presentar públicament l'organisme municipal que visualitza la unitat en els treballs per aconseguir el soterrament, primer, i per planificar el futur de Sant Feliu, després: la Ponència Unitària del Soterrament.

Com es veu a la foto superior, la Ponència Unitària (PUdS) està constituïda pels set grups municipals existents avui a l'Ajuntament (ICV-EUiA, PSC, ERC, Ciutadans, PDCat, Veïns i PP)  i pel regidor no adscrit. Hi som tots.. En la roda de premsa, la presentació de la Ponència i l'explicació dels seus objectius van anar a càrrec de Raúl Alba (portaveu de Ciutadans) i de Bernat Dausà (regidor d'ERC, substituint a Oriol Bossa, que el mateix dia havia tingut el seu segon fill).

Raúl Alba va recordar que la Ponència té voluntat d'unitat perquè ha de dirigir un procés de molta importància i que ha de durar diverses legislatures, i ha de comptar en tot moment amb el màxim consens possible per acordar com decidir i com construir el futur de la ciutat. Va informar que la Ponència es va crear al 2001 i es va tornar a constituir després del ple de gener de 2018, que ja s'ha reunit quatre vegades, i que els seus treballs són públics. (Podeu accedir aquí a l'espai públic de la Ponència Unitària del Soterrament).

Bernat Dausà va presentar el Document Base dels treballs de la PUdS, tot plantejant els seus objectius estratègics, assumits per tots els membres de la Ponència en la sessió del 15 de març:
  • Dotar a Sant Feliu d’una nova avinguda en el centre de la ciutat
  • Fer caure els murs, recosir la ciutat
  • Guanyar espais verds per la ciutat i aplicar criteris de sostenibilitat mediambiental
  • Generar una oferta important d’habitatge protegit
  • Generar nous espais al servei de les necessitats de la ciutat
  • Potenciar un punt d’intermodalitat de les formes de transport
  • Desenvolupar un projecte sostenible econòmicament
La Ponència Unitària és el millor reflex possible de la unitat social i política de Sant Feliu per fer front al repte extraordinari de soterrar les vies i crear una nova ciutat a l'espai que avui ocupen. Per a mi, la preservació d'aquesta unitat és un compromís de màxima prioritat. Com vaig dir a la roda de premsa, donant per bons els compromisos del Ministeri, ens endinsem en un període d'obres que duraran ben bé dos mandats, a més de l'any que queda d'aquest mandat: és impossible predir quins governs hi haurà en cada moment, però tots tindran l'obligació de preservar la unitat que ahir vam mostrar a la ciutat, i que en tot moment volem preservar. Una unitat que ve de molt lluny, dels anys setanta, i que no es limita a l'activitat institucional, ja que ha tingut la participació de moltes associacions veïnals, de moltes entitats, de moltes persones. 

Comentaris