2/2. Resultat de les eleccions per districtes i per col·legis electorals.

Per districtes (en carbassa més fort el primer, i progressivament més fluix el segon i el tercer):
Una de les coses que més ens enorgulleix és que som l'únic partit amb un resultat homogeni en tots els barris: "fem podi", per dir-ho d'alguna manera, a tot arreu!

I ara, per col·legis electorals:

Els tres quadres que he penjat avui (i ja me'n vaig a dormir, que són gairebé les dues...) els he extret d'aquest full de càlcul (amb possibles errors, que és d'autoelaboració), que us podeu descarregar lliurement.

Comentaris

Francesc ha dit…
Per que no apareixen els vots de la CUP??
No als a votat ningú???
Anònim ha dit…
Enric

Deixeu-me compartir algunes reflexions arran de les eleccions.

Les eleccions deixen una Catalunya terriblement fragmentada. Només cal comparar els resultats de Vic, Banyoles, Solsona, Berga i Olot amb els de l'Hospitalet, Ripollet, Badalona, Castelldefels, Barberà o Santa Coloma per comprendre la magnitud. Una Catalunya en què s'ha imposat un mur identitari d'avenir inquietant. I em fa que si la participació hagués estat més alta encara -75%- l'evidència de fractura seria més gran. Les fronteres interiors catalanes amenacen de ser quelcom més que fronteres simbòliques.

Reflexions sobre el resultats a Sant Feliu:
- Fracàs estrepitós de CIU que s'hi deixa un 35% dels vots. El gir sobiranista ha reforçat ERC però ha fet que molts dels seus electors moderats busquin alternatives. A CIU haurien de rumiar molt perquè són ¡cinquena força! a tres districtes: La Salut, Can Calders i Les Grases. El seu discurs fa por en molts sectors de la societat santfeliuenca i es nota amb especial força en barris amb arrels intenses amb la resta d'Espanya. I és a la vegada un toc d'atenció per a altres forces temptades d'imitació.
- Magnífic resultat d'ICV que ha aconseguit fer-se escoltar apujant el to social i rebaixant-ne el nacional. És el partit que té el vot més ben repartit arreu de la ciutat.
- El PSC resisteix, que ja és molt, tenint en compte el panorama.
- El PP surt reforçat. El seu discurs segueix calant a Sant Feliu i molts dels nostres veïns també han fet la seva particular transició nacional vers l'espanyolitat.
- ERC, ha sabut treure rèdits del context general. L'hi han fet el discurs i ho ha sabut aprofitar per aconseguir el seu segon millor resultat de la història a Sant Feliu (el millor va ser l'any 2003 amb 2479 vots i un percentatge de l'11,73%). Tot i així concentra el seu vot al Centre, Mas Lluí i Roses Castellbell.
- Ciutadans. El resultat de C's mereix un capítol a part. Brutal, brutal, brutal!!! Triplica i fins i tot en algunes taules quadruplica els resultats de l'any 2010. La gran revelació. Ha trobat en les àrees metropiltanes de Tarragona i Barcelona un bastió electoral. Tindrem a Ciutadans en la vida municipal a partir del 2015?
- Gran èxit de l'autonomisme (PP/C's). El bloc desacomplexadament no sobiranista aconsegueix els millors resultats de la història política de Sant Feliu. 5.777 vots i un percentatge del 25,01%. Representa la "majoria silenciosa" que no vol ni sentir a parlar de separacions ni ruptures. Especialment significatiu el 28,89% a La Salut; el 27,26 a Can Calders; el 28.88 a Les Grases i el 26,79 a Mas Lluí.

Aquestes són les reflexions meves.
Què n'opines, Jordi, del panorama post electoral a Catalunya i Sant Feliu?
Hola, Enric!
Encantat de tornar a comentar amb tu la situació a la nostra ciutat i al nostre país. Potser ho podrem fer més endavant entorn d'un cafè, no?
Coincideixo amb tu en la situació de més fragmentació al Parlament (no, però, en la fragmentació social que apuntes)i menys lideratge al futur Govern. Situació complicada i inesperada per al president Mas, a qui costarà trobar un soci estable en el context francament preocupant que avui ha exposat la mateixa OCDE.
Pel que fa al terreny local, també coincideixo amb alguns dels aspectes que dius. Com afirmes, el nostre bon resultat es deu a què, com ha dit en Coscu, en aquestes eleccions hem estat més PSUC que mai. Jo estic plenament convençut que aquesta és la línia que hem de seguir des d'ICV-EUiA (no és cap secret que jo, personalment, vull el dret a decidir... per poder decidir República Federal d'Espanya)i que ens permet (re)connectar amb la molta gent a tota la ciutat (sense la fragmentació social que tu apuntaves) dels ciutadans i ciutadanes que se senten d'esquerres i prioritzen la lluita pels drets socials i la igualtat d'oportunitats que només és possible amb serveis públics suficients i de qualitat.
Tu fas una pregunta i tu mateix hauries de tenir més a prop la resposta: si, com es rumoreja, l'exregidor socialista Xavier Alegre pot ser el candidat de Ciutadans a les properes eleccions municipals, teniu més possibilitats d'entrar per primer cop a l'Ajuntament?
En aquest cas, i pel nombre de vots, no és gens descabellada la presència de C's i ERC al futur consistori, donat que tots dos han superat la barrera de 2.000 vots. Ho veig més difícil per a les CUP, que tot i tenir un bon resultat, no sé si arribarien al mínim de 900 o 1.000 vots que, depenent de la participació, són necessaris per aconseguir un regidor: si tenen un bon o una bona cap de llista, tindrien, evidentment, més possibilitats, ja que és evident que en unes municipals el perfil i el coneixement dels candidats i les candidates és fonamental.
I, pel que fa a ICV-EUiA, és evident que hem d'estar contents, molt contents. Les dades de diumenge marquen una molt bona tendència per al maig de 2015. A més, comptem amb un grup municipal que està aprenent molt i molt ràpid tant a gestionar l'Ajuntament com a dialogar permanentment amb les entitats i la ciutadania, amb els partits de la coalició amb molta gent i amb molta complicitat a tots els barris, i amb una actuació de govern que, tot i que és millorable com tot a la vida, està rebent una bona valoració globalment positiva que s'acaba de constatar també a les urnes.
Com es traduirà tot això en el repartiment dels 21 electes d'aquí a dos anys i mig? És prematur dir-ho avui, però tot plegat fa pensar que els propers 30 mesos seran apassionants... tot i que, si t'he de ser sincer, qui vulgui aspirar a tenir bons resultats a les municipals haurà d'ensenyar les seves cartes abans que acabi l'any que ve. No ho veus igual?
Salut!
jsj
Anònim ha dit…
Gràcies per la resposta.

Crec que és molt aviat per plantejar-se escenaris de futur de cara a les eleccions municipals. El 2013 serà un any de reconfiguracions internes i suposo que els partits "petits" que han sortit reforçats d'aquestes eleccions -C's i ERC- es mouran per connectar amb aquesta nova bossa de votants que han aconseguit, per bé que cada elecció és diferent i els resultats no són extrapolables. Ja veurem si és un vot conjuntural o

Una qüestió final. Dius que: "Com es traduirà tot això en el repartiment dels 21 electes d'aquí a dos anys i mig? És prematur dir-ho avui, però tot plegat fa pensar que els propers 30 mesos seran apassionants... tot i que, si t'he de ser sincer, qui vulgui aspirar a tenir bons resultats a les municipals haurà d'ensenyar les seves cartes abans que acabi l'any que ve. No ho veus igual?"

Si no vaig errat el Govern del PP va proposar a les Corts la reforma de la Llei de Bases Municipal que reduïa en un 30% el nombre de regidors. Tu dius que al 2015 hi haurà 21 diputats...com està aquest tema?
Francesc, els vots dels partits amb menys vots no surten al gràfic perquè el farien il·legible, però te'ls pots descarregar en l'arxiu que he adjuntat a l'article.

Bona nit novament, Enric.
No està definitivament tancat que al 2015 seran els regidors actuals, però tot fa pensar que així serà. En la darrera assemblea de la Federació de Municipis de Catalunya, així se'ns va informar a tots els partits. Dues coses a tenir en compte: 1) el ministre Montoro va assegurar que en el Pressupost de l'Estat del 2013 ja s'introduirien dues mesures destinades a la reducció de la despesa política: la fixació de sous a alcaldes i regidors i un topall del seu import total. Tu ho has vist? Doncs ningú no ho ha vist tampoc. 2) la pressió dels mateixos representants municipals del PP perquè aquesta reducció del 30% no es dugui a terme. No és segur, per tant, però tot fa pensar que tornarem a ser 21 ciutadans que representarem a prop de 44.000 ciutadans.
Novament bona nit, Enric.