2013: graderies noves i cobertes al camp de futbol de les Grases.

Fa dos anys, poc després de la presentació dels clubs del Santfeliuenc FC i del CFA, vaig escriure aquest article al meu bloc. Jo llavors era el portaveu de l'oposició, i sabia que hi havia un avantprojecte de remodelació del camp. Però també sabia que es feia sense tenir en compte les necessitats, expectatives i prioritats dels dos clubs que havien iniciat un camí molt positiu que els havia de portar a la fusió. En aquell article, exposava que, en cas que fos alcalde, tots els projectes esportius es farien amb el diàleg i l'acord total dels clubs que en serien usuaris (és lamentable, per exemple, que en el projecte de l'Andreij Xepkin el Club d'Handbol Sant Llorenç demanés una pista... un metre més ample! i no se li fes cas).

Doncs bé, en l'acte de presentació dels 23 equips del Santfeliuenc FC i del CFA que va tenir lloc el passat 16 de novembre, vaig poder explicar el procés que seguiran les obres de la 1a fase de millora del camp de futbol de les Grases. Abans, però, vaig comprovar amb el regidor d'Esports, Manel Carrión i els presidents del Santfeliuenc, Alberto Prieto, i del CFA, Juan Antonio Priego, que tant el projecte com el procés de les obres tenien tot el coneixement i l'acord de les juntes directives dels clubs.

Tal com vaig explicar al públic assistent, al llarg de la temporada 2011-12, s'ha refet el projecte de la 1a fase en base als acords presos amb el club. El projecte ja ha estat aprovat per l'Ajuntament i està en fase de licitació per a l'adjudicació de les obres. Les obres s'iniciaran al gener de 2013 i s'inauguraran a l'inici de la temporada 2013-14. Tindrem, doncs, una temporada en què hi haurà obres al camp de futbol: això generarà sens dubte alguna incomoditat, però tot el procés d'obres s'ha acordat amb els clubs i, per tant, se'n podran minimitzar els inconvenients.

Aquesta imatge mostra clarament el que es farà ben aviat al camp, en contrast amb la imatge que actualment presenta:

En resum, aquesta primera fase consisteix en:

  • refer i ampliar totes les graderies del camp, que ocuparan pràcticament tota la longitud del camp, amb més espai per a vestidors i dependències del Santfeliuenc FC i el CFA.
  • col·locació de seients individuals de plàstic per als espectadors, molt més còmodes que seure directament al formigó, com fins ara.
  • col·locació d'una coberta en la part central de la graderia, que ocuparà la meitat de la longitud del camp.
  • millores en els sistemes d'enllumenat i megafonia.
Les obres de millora del camp de la nostra ciutat (cal estar a punt per aconseguir el somni de pujar a Tercera Divisió, que per primer cop tenim a l'abast de la mà!) no acabaran, però, aquí. Hi haurà dues noves fases, una que es durà a terme al llarg de l'any 2014 i la darrera, ja en el proper mandat.

En la segona fase, estan previstes les millores següents:
  • Mòdul de restauració, que serà únic per a totes les instal·lacions del complex.
  • Bateria de wc per al públic
  • Sala de bugaderia
  • Despatxos entitats
En la tercera i darrera fase, es completarà el parc esportiu de les Grases amb millores a les instal·lacions i les graderies de l'estadi, que també comptarà amb una coberta.

Diàleg amb els clubs, vinculació i servei dels clubs a la ciutat, suport de la ciutat als seus clubs: objectius pels quals l'Ajuntament treballarà sempre per tal d'aconseguir la ciutat dialogant i viva a què aspirem!

Comentaris