Converses amb ICV-EUiA-ISF: dilluns, al Centre.

Tercera de les converses d'inici de curs d'ICV-EUiA-ISF, després de les que vam fer al Mas Lluí (22/10) i a Can Calders (23/10). Aquest cop serà a la nostra seu, i cada cop més a prop de les eleccions del 25-N. Justament avui, en una convenció que he tingut l'honor de presidir, hem aprovat el programa electoral de la coalició, al qual posaré properament l'enllaç per accedir-hi.

A Can Calders vam ser menys gent que al Mas Lluí, entorn d'una dotzena de persones. Ens va presentar un veí del barri, en Pedro Gómez, i hi vam intervenir els regidors de barri de la Salut (Manel Leiva) i de Can Maginàs (Maria Cinta Daudé). El debat va ser molt i molt interessant, i va tenir tant un component local com electoral.

Pel que fa a la perspectiva local, vam parlar de la remodelació de la plaça de la Salut, de diversos temes de neteja i manteniment, de les necessitats i el funcionament del Banc d'Aliments i del paper de les entitats dels barris de la Salut i de Can Calders en la cohesió social i la vida del barri, per mitjà de les respectives Xarxes de Barri. Vaig poder aprendre molt de les aportacions de les persones que van venir justament a això, a conversar amb els seus representants.

Pel que fa a la perspectiva general, vam parlar de la realitat de Sant Feliu com a ciutat de classe treballadora i de la necessitat de votar als partits que defensin clarament els interessos de la classe treballadora i els drets socials que el moviment obrer ha aconseguit per mitjà de la seva lluita. En el debat va sortir el tema de com és possible que un treballador voti a la dreta, que està protagonitzant amb CiU i PP les retallades sense precedents als drets laborals i socials que tots coneixem. Va sorgir, com correspon, el tema de les banderes amb què cada dreta amaga les seves retallades i la seva manca de prioritats socials. I, en conseqüència, el debat sobre el dret a decidir, que vam situar com un exercici clar de democràcia que sempre hem reivindicat, i en el qual, atenent a la història i als documents de la coalició, nosaltres ens posicionem a favor d'un Estat federal, amb una relació específica i més justa de Catalunya amb la resta de l'Estat.

Bé, dilluns anem al Centre i dimarts a Falguera. I tot seguit entrarem ja en una campanya electoral molt intensa i amb una vaga general al seu bell mig. Un novembre apassionant i intens que, com he dit avui al tancament de la convenció programàtica, ha d'omplir els carrers el 14 de novembre i les urnes el 25 de novembre de centenars de milers de veus en defensa dels drets socials i dels serveis públics, en defensa de la democràcia econòmica i de la justícia social. Dret a decidir, sí; drets socials, també! I tant si podem!!!

Comentaris