8 de novembre: comença la consulta, comencen les obres entorn del pas a nivell. El soterrament avança a tota màquina!

Tres imatges per a la posteritat. Tres imatges que reflecteixen dues coses importantíssimes que comencen aquest segon dilluns de novembre. Tres imatges que indiquen que el soterrament avança a tota màquina. La transformació de la ciutat ja no té ni aturador ni marxa enrere! Ara toquen dues coses: participació activa en la consulta i acceptació conscient de les conseqüències de les obres.

En primer lloc, l'inici de la consulta que ha de decidir el futur de la ciutat un cop estiguin soterrades les vies. Aquí la notícia al web de l'Ajuntament, d'on he tret la imatge:


Demà comença, per tant, el vot telemàtic, per internet. Serà fins al 21 de novembre. Aquell dia, un diumenge decisiu perquè marcarà un precedent important a la nostra ciutat, es podrà votar també presentcialment als deu punts de votació de la imatge. Serà també un vot electrònic (no en paper en urna), avançant-nos al que segurament passarà aviat en tota mena de processos electorals. Com que hi pot haver gent que no entengui com s'ha de fer o en tingui dubtes, hi haurà personal municipal que assessorarà com s'ha de votar, garantint en tot moment la confidencialitat del vot.

En segon lloc, l'inici de les obres de l'estació provisional, amb l'inici de la col·locació de les tanques d'obra entre la Riera de la Salut i el pas a nivell. Aquí la notícia al web municipal, d'on he tret les dues imatges:




En les dues imatges, es veu amb claredat l'espai que ocuparan les tanques d'obres que demà comencen a instal·lar-se. En la imatge superior, els canvis que comportarà en el dia a dia de les persones que habiten o es desplacen a peu pels entorns del pas a nivell: ubicació del pas a peu, reubicació de les bateries de contenidors, voreres per on no es podrà passar i canvis en els aparcaments. En la imatge inferior, els canvis que comportarà en la circulació de vehicles: el pas a nivell ja no es podrà passar amb cotxe durant un període aproximat de quatre anys, i hi ha canvis en la mobilitat obligats pel fet que els carrers han de ser forçosament d'una sola direcció ja que els carrers s'estrenyen molt a causa de la ubicació de les tanques. Les obres de construcció de l'estació provisional duraran aproximadament vuit mesos. L'Ajuntament ja ha anunciat l'obertura d'un servei permanent d'informació i de recollida de propostes per tal de reduir al mínim l'impacte inevitable (i llargament esperat!) de les obres. 

8 de novembre de 2021, una data importantíssima. I una consigna a recordar: participació activa en la consulta i acceptació conscient de les conseqüències de les obres.


Annex de temes dels quals he parlat al meu blog des que el Govern d'Espanya va anunciar les obres, al gener de 2018... ara que ja tot està en marxa i el soterrament avança a tota màquina!


Comentaris