CONSULTA DEL SOTERRAMENT: JO JA HE VOTAT! I AMB ALEGRIA!

En un dels comentaris al meu article "Estació i Tramvia" al Fet a Sant Feliu, el ciutadà Sergio afirma que no anirà a votar perquè no està d'acord amb cap dels tres projectes, que es diferencien només en petits detalls. Jo li he respost el que explico en aquest article: 1) per què he votat amb alegria, i 2) per què els tres projectes són realment diferents, tot i que lògicament comparteixen el que exigien les bases del concurs. M'explico.

1) Per què he votat amb alegria?

Se'm veu a la cara, oi? No és per a menys: la foto és davant d'una de les manifestacions al pas a nivell demanant el soterrament de la via a finals dels anys setanta. Jo hi era llavors... i hi sóc ara. Més de quaranta anys separen les lluites de llavors amb les obres ja començades d'ara!!! Com voleu que no estigui content???


  • Ciutadania, associacions de tota mena i tots els partits de Sant Feliu hem convençut finalment, després de 40 anys de lluita, a governs de l'Estat tant del PP com del PSOE/UP que el soterrament és una necessitat irrenunciable: ho hem aconseguit!!!!!
  • Ja no hi ha lloc per al desànim ni l'escepticisme: les obres del soterrament ja han començat!!! 
  • I s'estan fent sense hipoteques per a Sant Feliu: no hem de pagar ni un euro, quan al 2010 havíem de pagar 25 o 30 milions d'euros!!!! 
  • Això implica fer un urbanisme més adequat al Sant Feliu que tenim i que volem: res de blocs d'11 i 14 pisos, com al 2010!!!! 
  •  Hem pogut fer un procés entre 2018 i 2019 de tots els grups municipals per definir les bases de la transformació més important que viurà la nostra ciutat: un treball absolutament unitari!!! 
  • Vam acordar entre tots (entre tots!!!) que la transformació urbana de Sant Feliu es faria de manera inèdita a Sant Feliu: un concurs públic per captar projectes dels gabinets d'arquitectura i enginyeria interessats (se n'hi van presentar 31!!!), selecció de 3 finalistes per mitjà d'un jurat d'experts i consulta ciutadana per triar el projecte final: i això és el que estem fent!!! 
Ens podíem imaginar, fa només quatre anys, que avui estaríem on sempre havíem volgut??? No és per estar moooolt contents?!?!?!?! 

I en tot moment hem estat molt clars: hem volgut que el transport públic (el tramvia!) sigui part central d'aquesta transformació urbana, i hem hagut d'acceptar (i hem explicat clarament!) que les infraestructures del subsòl, sobretot la canalització de la Riera de la Salut, fan inviable la conservació de l'edifici de l'estació de 1854. Res no impedeix, però, la seva reconstrucció: la ciutadania té la paraula. Crec que aquí ho vaig explicar clarament.


2) Per què els tres projectes són realment diferents? 

Com li explicava al ciutadà Sergio, jo no he pogut fer cap dels meus articles d'anàlisi i valoració en aquest blog per una raó bàsica: formo part de la Comissió de seguiment de la consulta, la seva "junta electoral" i haig de mantenir una estricta imparcialitat. Prou que m'hauria agradat!!!

Però li he recomanat vivament que miri, analitzi i valori la feina de qui sí que ho ha fet. Bàsicament, Fet a Sant Feliu i l'Ajuntament.

Fet a Sant Feliu: recomano vivament tots els articles de l'ESPECIAL SOTERRAMENT.  Des d'aquí hi podeu accedir fàcilment, ordenats per l'ordre d'aparició a la revista: 

28/10: Un mes de reflexió sobre les obres, la consulta ciutadana, les propostes d'urbanització i la conservació de l'estació del tren

30/10: L'estació de tren i la identitat arquitèctònica de la ciutat.

03/11: Una comparativa de les tres propostes d'urbanització.

08/11: Inici de la consulta ciutadana, preparació per a les obres de l'estació provisional i nova enquesta.

10/11: Cap a la ciutat del futur.

15/11: Darrera comparativa dels tres projectes urbanístics.

16/11: Reflexions dels grups municipals: Tots Som Sant Feliu,Veïns per Sant Feliu i regidor no adscrit.

18/11: L'estació, el punt neuràlgic des d'on tot comença.

19/11: Segona ronda de reflexions dels grups municipals: la Lídia com a alcaldessa i en representació de Sant Feliu en Comú Podem, ERC, PSC i Ciutadans.

Una feina molt valuosa del Fet a Sant Feliu, que posa en valor la seva tasca com a importantíssim mitjà de comunicació a la nostra ciutat! (Per cert, ja n'ets soci, ja n'ets sòcia?)


Ajuntament de Sant Feliu: recomano vivament sis videos, ordenats per trams del soterrament des de la carretera de la Sànson a la parada del Trambaix:

1/6. DE LA CARRETERA DE LA SÀNSON A LA RIERA DE LA SALUT:

 
 2/6. DE LA RIERA DE LA SALUT AL PAS A NIVELL.  

 3/6. DEL PAS A NIVELL A L'ESTACIÓ.  

 4/6. DE L'ESTACIÓ A VERGE DE MONTSERRAT.  

 5/6. DE VERGE DE MONTSERRAT AL PALAU D'ESPORTS.  

 6/6. DEL PALAU D'ESPORTS A LA CARRETERA I LA ZONA ESPORTIVA DEL BARÇA.