Cal un gran debat públic entre els i les alcaldables a Sant Feliu!

En el ple d'ahir, en nom d'ICV-EUiA, vaig plantejar la proposta següent al ple municipal, des de la convicció que Ràdio Sant Feliu, com a servei públic informatiu de titularitat municipal, ha de jugar un paper fonamental en la informació de la campanya electoral a la nostra ciutat i, sobretot, per facilitar el coneixement de les diferents propostes polítiques que es confrontaran les properes setmanes.

A les portes d'unes eleccions municipals, ICV-EUiA creiem que el caràcter públic i informatiu de la nostra Ràdio s'ha de posar més en evidència que mai. Ràdio Sant Feliu és un servei públic a la ciutat i en aquestes properes setmanes s'ha de veure amb claredat que aquesta és la seva missió.

En conseqüència, ICV-EUiA demanem que en la propera reunió amb els portaveus per acordar el desenvolupament de la precampanya i la campanya electoral, es decideixin i planifiquin els espais i els formats de caràcter informatiu (cobertura dels actes i les campanyes dels diferents partits) i els que correspondrien a cada partit en funció del seu nombre de regidors, amb una previsió també per a les candidatures que es puguin presentar a les eleccions.

En concret, demanem que en aquesta reunió es decideixin, com s'havia fet en campanyes electorals anteriors, els temes següents:
- espais electorals que corresponen a cada grup (nombre i durada)
- cunyes publicitàries que corresponen també a cada grup.
- entrevistes que corresponen a cada candidat/a.
- debats o taules rodones setmanals a fer conjuntament (a més de la posterior a la junta de portaveus d'abril), ja sigui per temes (educació, urbanisme,...) o organitzats entorn al centre d'interès que s'acordi.
- programa especial el mateix dia de les eleccions en què es doni cobertura al procés electoral i es vagin facilitant els resultats en directe a mesura que es vagi fent l’escrutini.

Finalment, demanem la celebració d'un gran debat públic amb tots els alcaldables (inclosos els que avui no tenen representació municipal) que s'hauria de fer en un lloc de gran aforament (l'Auditori o la Sala Ibèria, per exemple), en horari de vespre o nit, per facilitar la màxima assistència i retransmès en directe per Ràdio Sant Feliu, i al web municipal per streaming (creiem que la Sala Ibèria té els requeriments tècnics per fer-ho)

Comentaris