"Reviu Sant Feliu!". Article Butlletí 439, febrer 2011.

Aquest és el meu barri, el barri Falguera. Visc justament a l'edifici que hi ha al racó de baix a l'esquerra. Deu ser que "en casa del herrero, cuchillo de palo", me'l vaig deixar al fer el meu article al Butlletí Municipal. Me'n va fer adonar, justificadament enfadat, el Carles, un veí del barri. Encara que només sigui parcialment, rectifico el meu error citant-lo aquí, com hauria hagut de fer en el text imprès. Em sap greu haver-me deixat un dels barris de la ciutat que m'apassiona...

22 de febrer. Falten 90 dies per a les eleccions municipals. A Sant Feliu som avui 43.581 persones, que vivim en vuit barris: Can Calders, Can Maginàs, Centre, Falguera, les Grases, el Mas Lluí, Roses-Castellbell i la Salut. Barris i persones molt diferents, però totes formem part –amb els mateixos drets, deures i condicions– de Sant Feliu. Hauríem de formar part de Sant Feliu, també, amb les mateixes oportunitats, fos quina fos la nostra edat, la nostra condició personal o familiar, el nostre país de naixement o el dels nostres pares, el nostre nivell de renda o la nostra situació laboral.

Hauríem de tenir un Sant Feliu sense fronteres interiors, sense barreres invisibles, on cadascú pogués tirar endavant les seves il·lusions i els seus projectes, on tothom se sentís com a casa seva.

Les mateixes oportunitats per accedir als serveis públics. Amb igualtat d’oportunitats per accedir a qualsevol plaça escolar, des de l’escola bressol fins a l’educació permanent, amb equitat per accedir a la pràctica de l’esport, al consum o a la creació cultural i artística, a la salut i a l’habitatge. Amb els suports comunitaris suficients per a les famílies i persones que passen circumstàncies difícils.

Les mateixes oportunitats per gaudir de l’espai públic. A tots els barris, per a tothom, amb un millor funcionament de la recollida d’escombraries, de la neteja viària, del manteniment de la ciutat. Escoltant el veïnat i les seves associacions per millorar el dia a dia de cada racó de la nostra ciutat, per fer barris més amables i bonics.

Les mateixes oportunitats per viure Sant Feliu. Amb un suport decidit i constant a les entitats de la cultura, de l’esport, de la salut, dels joves, de la gent gran, de les dones, dels veïns. Buscant conjuntament enriquir la vida col·lectiva de la nostra ciutat, des del petit concert puntual fins a unes festes de primavera i de tardor més diverses i participatives.

Les mateixes oportunitats per construir el Sant Feliu que volem. Les 21 persones electes representem la ciutadania, però en cap cas la substituïm. La veu de cada persona i de cada entitat que estimi Sant Feliu ha de ser escoltada i el treball compartit. Des de l’ordenació urbanística fins a la política fiscal, la participació ha de ser la norma, el diàleg ha de ser fonamental, la transparència ha de ser absoluta.

Tot això, simplement això, és el que volem dir quan afirmem amb veu alta i clara: REVIU SANT FELIU!

Comentaris