24/03/11: assemblea d'aprovació de candidatura i de prioritats del programa.


Aquests són dos moments de l'assemblea del dijous 24 de març, en què vam aprovar la nostra candidatura a les propereseleccions municipals. La trobada va començar amb un llarg aplaudiment de tota la sala posada en peus per quatre motius: 1) agrair el treball de la comissió de candidatura, 2) agrair el treball de la comissió de programa, 3) agrair el treball de la comissió de comunicació i 4 i molt especialment) saludar amb una ovació l'Àngel Merino, present entre nosaltres després d'una llarga convalescència en acabat d'haver passat pel quiròfan.

Pel que fa a la candidatura, vam debatre i sotmetre a votació tres apartats, a proposta del consell polític local de la coalició (òrgan de direcció que es reuneix quinzenalment). En primer lloc, el nom amb què ens presentarem: per un acord amb diversos sectors veïnals de la ciutat, enguany ens presentarem amb el nom ICV-EUiA-Independents per Sant Feliu. En segon lloc, el document de codi ètic i compromís polític que signaran totes les persones de la nostra llista. I finalment, en tercer lloc, els noms de les 30 persones (21 persones en candidatura i 9 suplents) que faran possible que la nostra proposta guanyi les eleccions del proper 22 de maig. Vaig llegir un per un el nom de tots els candidats i candidates i les raons que fan que la seva presència sigui important per a la nostra ciutat, moment que es recull en la primera fotografia. Després d'un intens debat en tots tres camps, tots ells es van aprovar per una amplíssima majoria.

Temps hi haurà per presentar tots i cadascun dels noms, però vull avançar els noms i les presentacions dels 11 primers noms. Per què 11? Perquè 11 regidors i regidores ens donarien la majoria suficient a l'ajuntament per no dependre d'acords posteriors amb PSC i/o amb CiU, per dependre només de nosaltres mateixos. 11 són els vots en el ple que necessitem per dur a terme, sense condicionants, un programá i una forma de govern basats en la cerca constant d'acords amb les entitats i la ciutadania, de creació i vivència de valors de comunitat a la nostra ciutat. En necessitem 11 per fer impossible que PSC i CiU repeteixin el seu acord i continuïn governant la ciutat amb un estil de govern que la ciutadania més activa i conscient de Sant Feliu rebutja frontalment, i que té greus conseqüències de futur per a la nostra ciutat.

Els 11 noms dels regidors i regidores d'ICV-EUiA-Independents per Sant Feliu que volem que conformin la majoria de govern del nostre ajuntament són els següents:

1. Jordi San José Buenaventura. ICV. 53 anys. Veí de Falguera. És regidor des de 1991. Fins al 2003, responsable d’Urbanisme, Interior, Hisenda i Educació. És professor de Secundària. Llicenciat en Químiques i diplomat en Empresarials. Ha estat professor de les escoles Nadal, Gaudí, Falguera, Pau Vila i Monmany. Membre del Consell Nacional d’ICV.

2. Lídia Muñoz Cáceres. ICV. 30 anys. Veïna de Falguera. Regidora des de 2003. Llicenciada en Ciències Polítiques per la UAB. Membre del Consell Nacional d’ICV.

3. Manel Martínez Díaz. ICV. 50 anys. Veí del Centre. Regidor des de 2003. Té estudis de Dret. Coordinador del Gabinet de la Vicepresidencia de la Diputació de Barcelona. President local d’ICV. Geganter. És membre del Consell Nacional d’ICV.

4. Cinta Daudé Llopart (independent). 57 anys. Viu a Molins i treballa a Sant Feliu des de 1986. Postgrau d’Expert en Inserció Socio – Laboral (Universitat Ramon Llull). Treballa a Can Maginàs des de 1991, on és la coordinadora del Servei Local d’Ocupació des de 1994.

5. Mireia Aldana Llorens (independent). 28 anys. Veïna de Roses-Castellbell. Té estudis en Turisme i Hosteleria i actualment és estudiant d’Educació Infantil. És educadora d’infants i joves i docent en l’àmbit del lleure educatiu. Directora de l’Esplai Diversitat Lúdica, vicepresidenta de la Federació Catalana de l’Esplai i patrona de la Fundació Catalana de l’Esplai. És membre de la comissió local de Seguiment del Projecte d’Intervenció Integral dels barris Can Calders - La Salut.

6. Manuel Leiva Velázquez. EUiA. 38 anys. Veí de Falguera. Regidor des de 2007. Diplomat en Gestió i Administració Pública per la UPF i estudis de Ciències Polítiques i Geografía i Història a la UB. Ha treballat als tres àmbits de l’Administració, autonòmic, local i estatal. Ha treballat al sector privat com a responsable de Sistemes d’Informació. Coordinador local d’EUiA.

7. Conxita Fernández González. ICV. 65 anys. Regidora des de 2007. Veïna del Centre. Presidenta del Casal de la Dona. Membre del Consell de Dones del Baix Llobregat i del Ple del Consell Nacional de Dones de Catalunya. Ha estat dinamitzadora de la Fundació Domicília i ha treballat també com Agent Cívic.

8. Jaume Solé Díaz (independent). 43 anys. Regidor des de 2008. Veí de les Grases. Cap de Tecnologies de la Informació, Comunicacions i Instal•lacions. Membre de la Junta de l’AVV de les Grases. Impulsor de la campanya contra el túnel de les Grases. Portaveu de la Plataforma Sant Feliu Suma per l’Estatut. Promotor de la campanya per a l’Oficina de Matriculació Municipal.

9. Daniel Muñoz Cáceres (independent). 33 anys. Viu al Centre. És diplomat en Relacions Laborals i especialitzat en prevenció de riscos laborals, medi ambient i qualitat. Treballa a la terminal de contenidors del port de Barcelona (TCB). Juga a l’equip de futbol amateur del CFA, del qual és capità.

10. Noèlia Fontana Cànovas (independent). 38 anys. Veïna del Centre. Diplomada en Educació social i postgrau en Orientació Familiar. Forma part de la junta de l’AMPA de l’escola Salvador Espriu. Tècnica del departament de Polítiques de Família a l’Ajuntament de Cornellà i dinamitzadora del Projecte del Consell dels infants de l’Ajuntament de Sant Joan Despí. Formadora en l’àmbit de la petita infància i la família.

11. Jordi Barroso Rodríguez (independent). 44 anys. Viu a les Grases. Llicenciat en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona. Ha treballat a les Mercedàries de Sant Feliu i actualment treballa a l'Escola Intermunicipal del Penedès a Sant Sadurní d'Anoia. Objector de consciència, va fer la prestació al GEPS al Casal de Joves. Ha format part de l'Agrupació Cultural Folklòrica, a l'Esbart.

Aquesta mateixa setmana, donarem a conèixer la llista completa, i properament en farem la presentació pública a la nostra ciutat. Ara, la nostra prioritat és l'aprovació del programa electoral, que tindrà lloc en una assemblea oberta a la ciutadania dissabte que ve, 2 d'abril. Si tens interès a participar-hi, només cal que ens demanis per correu electrònic els documents que hi debatrem.

ICV-EUiA-Independents per Sant Feliu: una llista i un programa que parteixen de la convicció que la ciutat es construeix AMB les persones i no al marge de les persones i que, des d'aquesta convicció, n'estic convençut, farem reviure Sant Feliu.

Comentaris