03/03/11, 19:30, 2n acte públic de preparació del programa de les municipals: Què es pot des dels ajuntaments per a la reactivació econòmica i la creació d'ocupació?

Els treballadors i les treballadores estan pagant les conseqüències d'una crisi que no han provocat. Les taxes d'atur, especialment entre els joves, són socialment insostenibles i políticament inadmissibles. A Sant Feliu, més de 3.300 persones en atur a data d'avui. És evident que les causes de la crisi estan molt lluny de les competències d'un ajuntament: he parlat en molts altres escrits del que ja es coneix com a "dictadura del mercat". Un ajuntament no pot combatre, seria ingenu pensar el contrari, contra les causes de la crisi.

Però un ajuntament sí que pot pal·liar-ne els efectes i les conseqüències. Des dels ajuntaments, hi ha un nombre important de petites actuacions possibles que, amb sensibilitat social i bona gestió, ens permeten treballar en dos àmbits: l'atenció a les situacions de risc social i la reactivació del teixit industrial i comercial local, de l'activitat econòmica en general. Aquest segon tema serà, com ja vaig dir en l'acte que va obrir la nostra campanya a l'Ateneu, un dels tres eixos centrals del nostre programa per a les municipals.

Un programa que volem fer amb les aportacions del màxim nombre possible de persones. Per això, em plau convidar-te demà dijous, a les 19:30, a la nostra seu. T'hi esperem!

Comentaris