Dolç ahir, amarg avui...

L'any 1998, a Iniciativa vam llançar una campanya contra la reforma i supressió d'impostos que llavors van impulsar PP i CiU i que després ha continuat el PSOE. Exposàvem les conseqüències a mig i llarg termini d'aquelles decisions de governs obsessionats en guanyar i consolidar el vot de centre, mitjançant l'estratègia simplista de la rebaixa d'impostos. Però llavors, hi havia dues fonts d'ingressos per a l'Estat que avui ja no són possibles: els ingressos procedents de les privatitzacions que va promoure el PP només arribar a la Moncloa, i els ingressos provinents del cicle expansiu -que llavors tot just començava- del totxo.

Dotze anys després ja sabem en què ha acabat tot allò, i qui tenia raó en avisar que, al final, tindríem un regust molt i molt amarg. I no és que ho diguem nosaltres (en el darrer ple, quan jo exposava justament això, l'alcalde em va dir que ja estava bé de fer discursos antiquats al ple de l'ajuntament...), sinó que ho afirma la pròpia Comissió Europea, com es podia llegir dimecres passat a El Periódico. La crisi d'avui té molt a veure amb aquelles males decisions socialistoconvergentpopulars d'ahir.

I ara els hem de tornar a votar... com si ells poguessin plantejar solucions quan són part fonamental del problema??? Ep! Potser CiU ens vol engalipar ara amb el caramel.... de la independència. Cosas veredes, amigo Sancho!!!

Comentaris