Castelldefels. Sant Feliu. Un Sant Joan dramàtic.

Tornava del pregó de les festes de Joan de Batlle. Em truquen per dir-me que hi ha hagut un accident al pas a nivell de Sant Feliu. Un noi de 25 anys, atropellat en un accident, mort. Truco tot seguit per parlar amb l'alcalde i posar-nos, com sempre, al costat de les decisions que prengui l'equip de govern.

Baixo a la revetlla de la comunitat on visc. Tiro petards amb la canalla del bloc, mengem coca i bevem cava, celebrem Sant Joan. La vida continua. No ens vam allargar massa. No era ben bé com qualsevol altre any.

Una ullada al facebook per veure què es diu de l'accident de Sant Feliu. I em trobo de cop amb l'accident de Castelldefels. Quants dolors immensos! Avis, mares i pares i germans que han perdut el noi o la noia que més estimaven, amigues i amics sentint-se potser culpables per haver proposat que creuessin aquella via fatídica, un conductor destrossat,... Per sort, tenim serveis públics i professionals que funcionen i que han respost amb urgència i generositat a la tragèdia.

M'han commogut les imatges de la televisió en què els sanitaris retiren ferits de les andanes i, de fons, es veuen els petards omplin el cel de Castelldefels amb les seves flors de foc. Sempre tot amb la seva cara i la seva creu,,,, Massa sovint oblidem, o fem veure com si no ho sabéssim, que la vida ha estat així des de sempre...

Faig meva la declaració que ha aprovat per unanimitat l'Ajuntament de Castelldefels aquest matí, en un ple extraordinari que es recull en la foto d'aquest escrit.

“Castelldefels està de dol. El que havia de ser una jornada festiva en què s'anessin apagant els ressons de la revetlla de Sant Joan ha esdevingut un dia de tristesa i de dolor pel malhaurat accident que ha tingut lloc aquesta passada nit a l'estació de Castelldefels Platja.

Per això, els grups municipals que formen part del Ple de l'Ajuntament, en sessió extraordinària i urgent, manifestem:

1.El nostre condol, en nom de l'Ajuntament i de tota la ciutadania, als familiars i amics i amigues de les víctimes. De la mateixa manera, confiem que les persones que han resultat ferides tinguin una recuperació satisfactòria.

2.Volem fer un reconeixement a tots els serveis públics, Mossos d'Esquadra, Policia Local de Castelldefels, Bombers, personal del Servei d'Emergències de la Generalitat, de Protecció Civil de l'Ajuntament de Castelldefels i el personal sanitari dels centres hospitalaris i ambulatoris que han atès a les persones ferides per la tasca que han estat duent a terme al llarg d'aquesta nit.” 

Aquest matí he vist que, a més, ahir nit hi va haver també un atropellament a Sant Adrià de Besòs. 14 persones mortes a la nit més festiva de l'any.

Segurament, només el temps, molt de temps, podran mitigar una mica aquest dolor. Desitjo de tot cor que no falti a les persones més directament afectades, sobretot als pares i les mares o les parelles, companyia i consol.
 

Comentaris