27/01/23, 19:00, vine a la Sala Ibèria: tres alcaldes i una alcaldessa parlarem de la ciutat que estimem!

 


I, a quatre mesos i un dia de les eleccions municipals del 28 de maig, lògicament et demanarem que ens tornis a donar la teva confiança, que ens tornis a votar per governar la ciutat que estimem, el Sant Feliu que ens uneix i ens apassiona! 



Serà un acte que cap altre partit a Sant Feliu pot fer. Per la nostra pròpia història, continuïtat, balanç de gestió, propostes i futur. Ningú, a Sant Feliu, pot presentar a l'electorat una carta de presentació millor. I encara menys sota la conducció de dos grans santfeliuencs del periodisme i la literatura, la Maite Carranza i en Joan Salvat

Història i continuïtat. En els 44 anys de democràcia municipal recuperada des de 1979, hem tingut els quatre alcaldes que veus a la foto, i tots continuem treballant junts pel projecte que ara encapçala la Lídia. Només el PSC ha tingut dos alcaldes, però avui dia va cadascú pel seu costat. Ningú més ha merescut a Sant Feliu la confiança majoritària de la ciutadania. Abans dels 44 anys de democràcia, en plena dictadura, la immensa majoria de la lluita contra la dictadura, de la lluita per barris dignes, per la plena escolarització, per la sanitat, per la cultura, pel català, per la defensa dels llocs de treball i dels drets de la classe obrera, la va protagonitzar el PSUC i organitzacions a la seva esquerra, especialment la OIC i el PTE, avui integrats molt majoritàriament en els Comuns. Hem tingut l'alcaldia 35 anys dels 44 anys de democràcia després de la dictadura (21 en Cesc, 8 en Jordi, 3 l'Àngel i 3 la Lídia), hem tingut 48 regidors i regidores, i tots ells, totes elles, al deixar la seva responsabilitat política temporal, n'han sortit amb les mans absolutament netes, han reprès amb normalitat la seva quotidianitat i continuen (continuem!) en plena activitat política, social, cultural o de voluntariat a Sant Feliu. 

Balanç de gestió. Fa sis anys i mig, en un article que vam escriure en Cesc, l'Àngel i jo mateix, vam resumir en poques línies el model de ciutat que hem volgut construir al llarg de més de mig segle de presència i lluita a la ciutat, de quatre dècades a l'Ajuntament: una ciutat coherent amb la nostra consciència i voluntat de ser i de fer  un sol poble, treballant en tot moment per la cohesió urbana, social, laboral i cultural. Crec, sincerament, que aquest article, que aquesta reflexió de fons compartida pels tres alcaldes, és el millor balanç que podem fer. És clar que en 35 anys d’alcaldia s'han comès alguns errors i sempre hi ha aspectes a millorar, però aquest balanç global (tenint en compte la nostra capacitat econòmica d'uns 1.000€/habitant!) és enormement positiu i ens avala novament. I, per no allargar-me excessivament, vull posar només dos exemples recents que em semblen fonamentals: soterrament i pandèmia. És evident que haver aconseguit el soterrament és el fruit de dècades i dècades d'unitat social i política, però hi ha un aspecte que és el fruit exclusiu de la perseverança i la fermesa d'ICV: estalviar entre 25 i 30 milions d'euros a l'Ajuntament perquè finalment l'Estat ha assumit el cost íntegre del soterrament.  Acabo: essent la Lídia alcaldessa, va esclatar la pandèmia de la Covid-19. La resposta de l'Ajuntament i en concret de la Lídia va ser, per a mi, excepcional, i aquí ho vaig argumentar amb detall. Deixeu-me que hi insisteixi: ningú, ningú, pot dir el mateix a la nostra ciutat!

Propostes i futur. Aquesta serà la part de l'acte d'aquest divendres on la Lídia tindrà més protagonisme, per raons evidents! No em vull avançar al que ella dirà, però crec que avançarà coses importants en tres temes que centraran els propers quatre anys, i en els que no trobo cap candidat o candidata amb més preparació i capacitats que ella: l'urbanisme posterior a les obres del soterrament, l'habitatge i les polítiques socials. Tres temes fonamentals, que són els grans temes que en el quadrienni 2023-2027 concretaran el nostre objectiu permanent de cohesió urbana i de cohesió social. I, al mateix temps, crec que la Lídia els sabrà gestionar bé sense oblidar la resta de competències municipals (neteja, manteniment, serveis municipals, seguretat, etc) ni la resta de polítiques que conformen la vida local (cultura, esports, gent gran, dona, etc)

Aquest divendres, els Comuns i Podem donarem un tret de sortida immillorable a la nostra campanya electoral. Si ets votant tradicional nostre i ens tornaràs a votar el 28-M, ja ens coneixes i t'agradarà retrobar-te amb les persones que hem protagonitzat una paper molt important en la vida de Sant Feliu! I si encara no saps a qui votar el 28 de maig, tens una oportunitat magnífica per saber quines propostes plantejarà la Lídia Muñoz i per poder entendre com aquestes propostes s'arrelen en la millor tradició política des de la segona meitat del segle passat a Sant Feliu!

T'esperem divendres 27/01 a les set del vespre a la Salsa Ibèria!!!






Comentaris