6 de juny: celebrem 40 anys d'Ajuntament democràtic, homenatgem en Cesc Baltasar.


Demà dijous 6 de juny presidiré el meu últim acte públic com a alcalde de Sant Feliu. Només em quedarà presidir un darrer ple, el 12 de juny, en què ens acomiadarem els regidors i regidores que no formarem part del nou consistori sortit de les urnes del 26 de maig.

Em fa moltíssima il·lusió que el darrer acte que faig com alcalde de Sant Feliu al juny de 2019 sigui lliurar la Medalla de la Ciutat a qui ho va ser al juny de 1979. Em fa moltíssima il·lusió també que la decisió de lliurar la medalla al Cesc es prengués per unanimitat en el darrer ple del mandat, a l'abril.

En Cesc va ser alcalde de Sant Feliu des del 19 d'abril de 1979 fins al 29 de juny de 2000. Alcalde durant 21 anys i guanyador de sis eleccions municipals consecutives. Es va guanyar el respecte de tots els regidors i regidores que han passat pel ple i l'estimació de tota la ciutat. Per a mi, és un orgull haver après al seu costat, i al costat de l'Àngel Merino, que va recollir la responsabilitat de governar la nostra ciutat. Aquí podeu llegir el discurs de comiat d'en Cesc, aquell 29 de juny de fa dinou anys.

L'acte de demà dijous tindrà dues parts. I un presentador i conductor de luxe: el periodista santfeliuenc Joan Salvat.

En la primera, es farà un recordatori i un homenatge als 126 homes i dones que, en 40 anys, han passat per l'Ajuntament dedicant-hi tot el seu temps, el seu coratge i la seva energia, el millor de cadascun d'ells, de cadascuna d'elles. Primer un recull d'imatges dels deu consistoris de la democràcia local recuperada després de la II República. Després les intervencions de la historiadora santfeliuenca Carme Sanmartí i del periodista de TV3, format als inicis de Ràdio Sant Feliu, Paco Escribano.

En la segona part, un nou recull d'imatges més centrat en el Cesc Baltasar. Després, les intervencions de qui ha estat l'altra única persona de Sant Feliu que ha estat al Congrés dels Diputats: la Carme Solsona, que també va ser regidora entre 1987 i 1991. I un acabament de luxe, amb el periodista santfeliuenc i vicedirector de La Vanguardia, Jordi Juan.

Posteriorment, li posaré la Medalla de la Ciutat a en Cesc, i en Cesc farà un parlament. Hi haurà memòria històrica al seu discurs, hi haurà emoció sens dubte, hi haurà agraïment a la seva ciutat, a la nostra ciutat. Serà un homenatge merescut, guanyat a pols durant dues dècades de govern i el treball previ que, des que va arribar a Sant Feliu a primers dels setanta, va anar fent per liderar primer "el partit", després la ciutat i de seguida l'Ajuntament.

No us ho podeu perdre: fins dijous!!!

Comentaris