29/10/18: primer acte públic per construir en comú el programa electoral de Sant Feliu en Comú.


Com és sabut, anirem a les properes eleccions municipals en el marc de Catalunya en Comú, i no amb les sigles d'Iniciativa. Com és sabut també, hem confluït amb altres forces polítiques i amb persones de procedència molt diversa per ampliar la base social i el suport electoral d'una esquerra que mira a l'esquerra i no al centre, com fan (legítimament, no cal dir-ho) els companys i les companyes del PSC i del PSOE. Cada candidatura recollirà el nom de la ciutat que aspira a governar, de manera que el vot cap a nosaltres es farà amb una papereta que posarà inicialment Sant Feliu en Comú, a l'espera de l'acord final a què arribem amb els companys i companyes de Podem.

Aspirem, òbviament, a tornar a guanyar les eleccions a la nostra ciutat. Per fer-ho, són imprescindibles tres factors decisius:
  • una bona candidatura a l'alcaldia,
  • una llista electoral de 21 persones representatives i preparades,
  • un bon programa, concebut en tot moment com un contracte sagrat amb la ciutadania.
La candidata a l'alcaldia ja la tenim: la millor possible avui a Sant Feliu, la Lídia Muñoz. El dimecres passat, 24 d'octubre, va ser formalment proclamada com a candidata de Sant Feliu en Comú. Properament, en farem l'acte públic de presentació, que serà, de fet, l'inici de la nostra campanya electoral.

Pel que fa a la llista de 21 candidats i candidates, volem que inclogui persones de totes les edats, tots els barris i totes les sensibilitats que hem confluït en Sant Feliu en Comú. Una bona candidatura s'ha de cuinar a foc lent i presentar-se pocs mesos abans de les eleccions: cap al mes de febrer o març.

I anem al que és enormement important: quines propostes plantejarem per a Sant Feliu en els propers quatre anys? Quin programa electoral presentarem? Un programa electoral no s'improvisa ni surt del no res. Un programa electoral ha de recollir la ideologia del partit que el presenta, i ha de tenir una visió àmplia en el temps i concreta en les propostes. Àmplia, perquè cal tenir una visió que vagi més enllà de quatre anys, una visió de futur que marqui les intencions del que voldríem fer en una o dues dècades. Concreta, perquè no es pot governar amb vaguetats, frases fetes o ocurrències, per més ben intencionades que estiguin. Per als homes i dones que venim de la cultura del PSUC primer i d'Iniciativa després, el programa electoral és un contracte vinculant i irrenuncable amb la ciutadania, i no només un catàleg de propostes més o menys atractives, elaborades amb poques probabilitats de ser posteriorment aplicades.

Volem fer el programa electoral en un seguit de trobades públiques amb les persones que estiguin interessades a aportar els seus punts de vista o propostes per continuar fent una ciutat ben planificada, ben gestionada, dialogant, activa i equitativa. Que pensin en Sant Feliu des de la perspectiva de l'interès general i del bé comú, amb especial atenció als col·lectius i persones més vulnerables. 

El dilluns, 29 d'octubre, comencem aquest procés d'elaboració en comú del programa de Sant Feliu en Comú. I començarem amb una conferència de l'Àngel Merino, que farem a les Tovalloles a les 19:00: "El bé comú com a eina per a la transformació social".

Hi estàs convidat, hi seràs benvinguda!

Comentaris