Acords i votacions del ple d'octubre de 2017.


El ple d'octubre va tenir dues parts diferenciades. Més o menys com sempre, val a dir. En la primera, els debats i decisions de caràcter local. En la segona, les mocions de política general.

Pel que fa als temes locals, els dos que he remarcat amb fons de color a l'excel que sempre adjunto: política fiscal i política d'habitatge. Pel que fa a les mocions, els punts 22 a 27, relatives a la situació política a Catalunya després d'un octubre de vertígen: del "referèndum" del dia 1 a la proclamació d'independència del dia, l'aprovació del 155 i la convocatòria d'eleccions, tot en un trepidant dia 27. A causa de la meva baixa per atropellament i del permís de maternitat de la Lídia, l'equip de govern només tenia vuit regidors. Tot i això, es van aprovar tots i cadascun dels punts sotmesos a debat i votació.

El resum complet del ple es pot consultar aquí. Només vull destacar els dos temes assenyalats al quadre. Pel que fa als impostos i preus públics, destacar que es fixen en els mateixos imports que l'any passat, amb un únic canvi: la gratuïtat del servei de teleassistència per a la major part dels seus usuaris i usuàries. Amb aquest acord, es consolida la rebaixa de l'IBI del 3% que ja vam aprovar l'any passat.  Pel que fa a l'habitatge, vam acordar la cessió gratuïta de les dues primeres peces del Pla local d'habitatge a l'Àrea Metropolitana (AMB): el solar que es pot veure en aquesta imatge i la tercera planta de l'edifici del Mercadona al carrer del Pla. Ara, l'AMB, de manera conjunta amb l'ajuntament, haurà d'acabar els projectes d'obres i tirar-les endavant, en el marc de les polítiques metropolitanes d'habitatge, una de les prioritats clares d'aquesta institució que presideix Ada Colau i de la qual formo part dels organismes de direcció. Unes polítiques metropolitanes fonamentals i prioritàries, i de les quals parlaré a bastament en un proper article.


Comentaris