20/05/11: gràcies, Can Calders! gràcies, Sant Feliu! gràcies a tanta i a tanta gent per una campanya excel·lent!

Aquesta foto d'en Carles Olona ho resumeix tot. És en l'acte del tancament de la nostra campanya, a la plaça de les Roses, ahir al vespre. Una campanya extraordinària, en què hem comptat absolutament amb tothom, hem estat a tot arreu i hem utilitzat creativament tots els mitjans. Parlàvem davant de més de cent persones, però amb la complicitat i el caliu de milers.

Resumeix el que és Sant Feliu. Plaça de les Roses a la Ciutat de les Roses, al barri de Can Calders, presidida per una magnífica escultura que representa el símbol de la nostra ciutat, en un dels barris obrers que van sorgir a finals dels 60, un barri generós i d'acollida, enormement actiu en les seves entitats i el seu comerç. Una plaça magníficament reformada en el marc de la Llei de Barris que va impulsar un Govern d'esquerres a la Generalitat, coherent amb les seves arrels i prioritats socials i populars. L'escultura és de la Loida García, una jove artista de Sant Feliu. Un extraordinari lligam entre la tradició de la rosa i la capacitat de futur del nostre jovent, actiu més que mai aquests dies a totes les places principals de Catalunya i Espanya. Orgull de passat, força de present, confiança en el futur!

Resumeix el que som les santfliuenques i els santfeliuencs. La Mireia, en Francisco i la Bea, catalans de tots els orígens i totes les edats. Sant Feliu, un sol poble. Treballadores i treballadors amb consciència i orgull de ser-ho. Dirigents veïnals, d'entitats, actius a la comunitat, representatius i compromesos amb Can Calders i amb Sant Feliu. La nostra ànima social, l'ànima d'esquerres de la nostra ciutat. Parlant en català, en el castellà d'aquí, de Sudamèrica o en més de cinquanta llengües de tot el món, amb el català com a llengua comuna i de futur. El Sant Feliu on tots som, com dic a cada acte, immigrants, fills d'immigrants o néts d'immigrants. Un Sant Feliu que no s'acaba en un radi de 200 metres de la plaça de la Vila, sinó que la inclou i l'eixampla a Can Calders, la Salut, Falguera, Can Maginàs, les Grases, Mas Lluí i Roses Castellbell. Un Sant Feliu on no admetrem que ningú enfronti treballadors amb treballadors per raons d'origen o de llengua, on farem el possible per barrar el discurs del PP i evitar que doni sistemàticament suport a un hipotètic govern de PSC i CiU, esperem que impossible a partir de demà.

Resumeix el que és la nostra coalició i la nostra pròpia història. Orgull de ser acompanyat pels dos alcaldes que ens han precedit: acompanyat i recolzat pel Cesc Baltasar i l'Àngel Merino, grandíssims en la seva intervenció ahir, grandíssims per la transformació impagable i enorme de la nostra ciutat entre 1979 i 2003. Cap altra candidatura presumeix i mostra passió pels seus líders històrics com nosaltres: som el que som també gràcies a ells, i volem que ho sàpiguen, i volem comptar amb ells, i volem comptar amb tothom! La Lídia, entre els dos, personalitza la convicció en la nostra capacitat i voluntat de futur. Líder de nova fornada, formada en la política del diàleg i la cooperació amb la gent, conscient que per enfortir lo polític és imprescindible enfortir lo social, que un representant de la ciutadania és simplement això, algú que treballa per a la gent al costat de la gent, que hi compta, que hi confia. Que sap que la democràcia real ha de començar dia a dia a cada ajuntament! L'Àngel va agrair a Manel Leiva, que no surt a la foto, la seva part "de culpa" per haver fet possible un funcionament tan eficient i de bon rotllo a la nostra coalició.

Al fons, Lourdes Borrell sembla mirar-ho amb enveja. Ha acabat una campanya molt diferent a la nostra i havent eludit la resposta a la gran pregunta que tothom es planteja. Ja sabem que la seva opció és un tercer govern amb CiU, però: 1) respectarà la llista més votada, com nosaltres ens hem compromès a fer? i 2) formarà govern amb el PP, si aquesta és l'única manera de continuar a l'alcaldia?

Però ara, a onze hores de començar un gran dia, m'embarga l'orgull i l'emoció del que hi ha damunt la tarima. Ara només falta saber si demà, a aquesta hora, tot el que conté aquesta imatge marcarà el rumb de la nostra estimada ciutat.

En tot cas, desitjo una altíssima participació, amb consciència i convicció del valor de cada vot. Si és aixì, sigui quin sigui el resultat per a cada partit, jo no en tinc cap dubte: hi guanyarà Sant Feliu!

Comentaris

Anònim ha dit…
D'acord amb un dels seus punts dintre de les seves propostes electorals. Ara, ja sabent els resultats, demanem:

Que aquest punt sigui de veritat per a tots els que vivima Sant Feliu, om moltes persones les que vivim aquí però les campañes de difusió d'aquestes iniciatives culturals ni hi arriben prou a la gent. Som molts els artistes que hi vivim a Sant Feliu i volem participar de la vida cultural de la ciutat que tenim.

23. Elaborar un programa extens i intens de difusió cultural de cinema, música, arts escèniques i d’exposició d’arts plàstiques i visuals. Activitats cada cap de setmana, coordinades i comptant amb tots els agents locals.

Gràcies i enhorabona