Acords i votacions del ple de març de 2018.

L'acord més important del ple de març va ser, sense cap mena de dubte, l'aprovació de l'estratègia de renovació i millora permanents del funcionament de l'Ajuntament. Un acord de llums llargues, amb visió a llarg termini, de transformació de la Casa de la Vila perquè sigui un referent de qualitat i servei en el context del segle XXI. Estic molt content que aquest punt s'aprovés amb 17 vots a favor, una abstenció i tres vots en contra. Hi dedicaré un escrit al blog, perquè és un tema d'una enorme importància i que ha de ser d'aplicació progressiva, en diversos anys, potser amb altres governs: és molt important que hagi tingut el grandíssim suport que ha tingut. Per consolidar-lo, crearem els mecanismes perquè aquest canvi organitzatiu sigui perfectament conegut i pugui rebre les corresponents aportacions del conjunt de grups municipals. La casualitat ha volgut que coincidís a un nou reconeixement al nostre Ajuntament pel seu treball capdavanter en la implantació de l'Administració digital, El meu agraïment més complet i sincer als treballadors i treballadores municipals que ho estan liderant i al conjunt de la plantilla que ho està aplicant.

Des de 1991, quan vaig ser nomenat regidor per primer cop, tinc al cap un ajuntament plenament inserit als requeriments tecnològics i socials del segle XXI amb uns alts estàndarts de qualitat, i lluny, molt lluny, de la concepció mercantilista i neoliberal dels ajuntaments, limitats simplement a la burocràcia, la seguretat, la neteja i el manteniment, sense paper protagonista en la cohesió social i la qualitat de vida de la ciutadania, sigui quina sigui la seva circumstància. Aquest Ajuntament al servei de la ciutadania requereix mecanismes àgils, eficients d'atenció i de resposta en tots els àmbits: en això estem treballant i aquest treball és àmpliament conegut i reconegut. Com a alcalde, no en puc estar més satisfet!

El ple, a més, va ratificar els ajuts a empreses per la contractació de persones aturades de la nostra ciutat. En un ordre més general, va ratificar el seu suport a la immersió lingüística i l'escola catalana i la condemna a la retenció del vaixell de l'entitat catalana Open Arms que tantes vides ha salvat recollint persones a la deriva a la Mediterrània fugint de la fam, la guerra, la misèria.