30 anys de l'Escola Municipal de Música! Gràcies, Cesc Baltasar i Àngel Merino! Gràcies a tot el professorat de l'Escola!

Fa trenta anys que acabava el primer curs de l'Escola Municipal de Música, creada a la tardor de 1984. En aquell Sant Feliu que posava les bases de la seva reconstrucció urbana, social i cultural amb l'empenta dels i de les joves comunistes del PSUC,  l'alcalde Francesc Baltasar i el regidor de Cultura, Àngel Merino,  van decidir la creació de l'Escola. Tot just començava el segon mandat democràtic a l'Ajuntament, i m'agrada recordar-ho ara que acabem de fer les desenes eleccions municipals democràtiques. L'Escola es va ubicar inicialment a Can Ricart, on s'estaria fins a l'any 2003. El seu primer director va ser en Josep Guasch, fins al curs 1986-87. Després, els directors de l'Escola han estat en Joan Anton Moreno durant vint-i-cinc cursos i, des de fa dos cursos, la directora és la Pepa Orero, professora també de flauta travessera.

L'Escola va començar amb 8 professors i amb 150 alumnes. Trenta anys després, l'Escola compta amb 19 professors i amb 440 alumnes. Però és bo recordar que fa només quatre anys, l'Escola tenia poc més de dos-cents alumnes. En el mandat anterior, i sota la direcció de la regidora d'Educació, Mireia Aldana, hem introduït dues mesures que expliquen la remuntada de l'Escola i el seu paper i protagonisme envejables en la vida cultural de la ciutat, i que hem pogut veure en els actes del 30è aniversari: la tarifació social i, sobretot, el canvi de model pedagògic, com vaig explicar en aquest escrit de fa uns mesos.

Durant aquest aniversari, s'han fet múltiples activitats i concerts. El més important de tots va ser el de cloenda, que va tenir lloc dissabte passat, 20 de juny, vigília del Dia de la Música, a la plaça Lluís Companys amb més de mil espectadors. Devia ser impressionant. Per raons familiars, no hi vaig poder assistir, però les fotos i el vídeo resum parlen per sí mateixos:
Podeu accedir aquí a la galeria completa del Facebook de l'Ajuntament.




El que sí que vaig poder anar és al concert de la setmana anterior, en el marc dels més de cent concerts simultanis que hi va haver a tot Catalunya i les Balears. Eren els concerts SimFònic, i d'aquí en vaig treure tres mostres del bon treball de l'Escola, i de l'amplíssima varietat d'estils i d'edats amb què fa vibrar la nostra ciutat entorn de la música. Aquí els teniu, de la mà de l'Orquestra de corda, de la Coral d'adults i de la Big Band:




Gràcies, Cesc i Àngel per aquella decisió i les seves primeres passes! Gràcies a tot el professorat de l'Escola Municipal de Música per haver fet possible que la música i la cultura estiguin a l'abast de tothom! Gràcies a tots els responsables polítics i tècnics municipals que han ajudat a mantenir i fer créixer la nostra Escola Municipal de Música. Per mooooolts anys, Escola! Enhorabona, Sant Feliu!

Comentaris