Avanç del ple de setembre de 2012

Imatge extreta del web Mobal (Mobilitat local), de la Diputació de Barcelona. La imatge és bona, el text està completament desfasat. 
El ple del mes de setembre vindrà carregat de contingut important i, en alguns casos, amb previsió de polèmica. . L'ordre del dia complet (28 punts) es pot descarregar aquí. Aquests són els punts més rellevants que s'hi debatran:

  • Presentació de l'informe 2011 del Síndic de Greuges. Atès que ha completat el primer mandat de 5 anys, farà també una valoració global de la seva feina en aquest període.
  • Mocions sobre el soterrament de les vies del tren al seu pas per Sant Feliu: demanant al Ministeri de Foment la inclusió als Pressupostos Generals de l'Estat per al 2013 i convocant a la ciutadania als dissabtes per al soterrament, els darrers dissabtes d'octubre i de novembre... si el calendari electoral que previsiblement anunciarà el President Mas no ho fa legalment impossible.
  • Moció sobre el dret d'autodeterminació de Catalunya. 
  • Cinc mocions presentades pel PSC, dues de les quals amb el suport d'ICV-EUiA-ISF
  • Pla de Sanejament 2012-2015, atenent a les raons que ja vaig explicar en aquest escrit. Aquest pla comportarà una reducció del pla d'inversions, però no reduccions de serveis a la ciutadania i de cap prestació en l'àrea de serveis personals.
  • Compromís de transparència en el conjunt de la gestió municipal, tal com vaig explicar també en aquest escrit del meu bloc i com recull de manera explícita i novedosa el punt 1.4. del Pla d'Actuació Municipal 2012-2015.
  • Designació de les festes locals de l'any 2013.
  • Concessió del Mocador d'Honor de les Festes de Tardor 2012 (aquí sí que no desvetllaré el nom de la persona que homenatjarem...)
Per fer possible més implicació de la ciutadania en els assumptes que directament li afecten, la informació no és una condició suficient, però sí que és absolutament necessària. En la meva primera entrevista al Fet a Sant Feliu, ara fa poc més d'un any, ja ho manifestava, i, com no podria ser altrament, aquest és un criteri absolutament central del meu estil de govern. Em sembla que més de 700 escrits en aquest bloc ho certifiquen!

Comentaris