Resum del ple de juny de 2011

El primer ple del mandat 2011-2015 va tenir, com tots els plens següents a la constitució de qualsevol institució, un fort caràcter organitzatiu. Els punts principals que s'hi van tractar van ser els següents:
  • MIREIA ALDANA (ICV-EUiA-ISF) SIMBOLITZA LA UNIÓ DE TOT EL PLE CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA.
  • ORGANITZACIÓ DE L’EQUIP DE GOVERN I DELS ÒRGANS DE PARTICIPACIÓ DELS QUATRE GRUPS MUNICIPALS.
  • RETRIBUCIONS DELS REGIDORS I REGIDORES.
  • CREACIÓ DE LA FIGURA DEL REGIDOR/A DE BARRI.
  • PRIMERES PASSES DEL CONSELL ASSESSOR D’URBANISME
  • MOCIÓ CONTRA EL TANCAMENT D’URGÈNCIES A L’AMBULATORI DEL PLA.
  • MOCIONS DEL PSC: SISENA HORA I FELIP PUIG.
  • RENÚNCIA DE LA REGIDORA MARIA TOBELLA (PSC)
Si he de dir la veritat, em pensava que el tema central que destacaria el PSC en el ple seria la petició de dimissió de Felip Puig. No perquè s'ho creguin (no l'han demanada al Parlament de Catalunya, que és allà on pertoca), sinó perquè buscaven des del primer dia una confrontació d'ICV-EUiA-ISF amb CiU. No em pensava (vaig amb el lliri a la mà?) que tota la càrrega la posarien en les retribucions dels regidors i regidores. Un tema que, com és sabut, segueixen explotant (el ventilador! máquina!) però que ben aviat se'ls girarà totalment en contra seva.
Em sap greu que hagin començat així: magnificant fins a l'extrem una reestructuració de salaris (renunciant a triennis i reduint lleugerament els sous dels tinents d'alcalde per incrementar retribucions (i funcions!) dels regidors a dedicació completa i parcial)... que fa una suma total pràcticament equivalent a la del mandat anterior. Tant de soroll per res... o no?

Lourdes Borrell continua amb la tònica que ja va mostrar al procés de negociació: portes obertes d'ICV-EUiA-ISF... i porta als morros del PSC. Després de perdre el 40% dels seus vots al 2011... potser somia en majoria absoluta el 2015? Santa innocència!

Comentaris

Anònim ha dit…
El que podries haver fet si és que volies equiparar les feines amb les retribucions (fet que considero inadequat ja que no té de cap manera la mateixa responsabilitat un tinent d'alcalde que un regidor per molt que vulguis quedar bé amb els teus) era haver equiparat a la baixa tots els sous o haver fet cuadrar els números per quedar igual i t'haguéssis estalviat tot aquest merder que t'has menjat i amb certa raó. No són temps per especulacions si més no per donar exemple. És culpa teva i no dels socialistes. Ho hauries d'haver pensat millor abans de fer-ho, que no corren temps com per anar pujant els sous als regidors només entrar i sent d'esquerres en la primera acció de govern que es fa. De totes maneres trobo molt lleig, demagog i groller el paper de PSC en tot aquest assumpte Encara que a tu te'l baixis. La gent no vol sentir a parlar de diners i polítics amb la que està caient. És un tema molt sensible que hauries d'haver calibrat millor tot plegat. Bona feina! Salut!
Anònim ha dit…
Estic força d'acord amb el comemtari anterior.
per la poca diferència que hi ha, deixar els sous com estaven, hauria estat bé i sense provocar polèmiques. I no cobrar l'assistència dels Plens a part, ja que això és una obligació dels regidors, no un teball extra. Quin trebalador cobre extra les reunions obligatòries de la feina?
Anònim ha dit…
Us assembleu a en Mourinho amb aquesta cantinel·la dels sous que veiueu que són els mateixos i segui-ho dient que han pujat. Quin sou s'ha pujat dels que veieu a les taules? l'alcalde? els regidors? quins?

Sembleu el Mourinho aquest, de veritat........ per qué? per què? per qué?
Estic molt d'acord amb el primer anònim: es tracta d'un tema molt sensible que hauria hagut de calibrar millor. La responsabilitat, a més, és meva i només meva. He reconegut que, pel que fa estrictament al cost dels regidors, hi ha un increment mensual d'un 3,37%, i hauria hagut de fer una reestructuració interna de retribucions amb un increment total que fos zero. Amb la informació de què disposava en el moment de la decisió, em semblava que feia això, però s'ha fet evident que no. Coincideixo també en què la utilització del PSC d'aquest tema és groller: dir, com ha fet Lourdes Borrell al butlletí municipal, que "ELS regidors s'han augmentat el sou entre un 25% i un 59%" és fals. Ho van dir fins i tot a la premsa comarcal i van haver de rectificar. Dels 11 regidors del govern, han incrementat el seu salari 3, per mitjà de la renúncia a triennis de dos i de la disminució de quatre tinents d'alcalde. En el darrer ple, Lourdes Borrell va dir que no rectificaria: ha apostat fort a la carta que ELS regidors s'han incrementat el sou i ara rectificar per dir que són exactament TRES els regidors a què es refereix exigiria unes dosis d'humilitat que està per veure que vulguin assumir.