"Les raons d'un acord de govern amb CiU". Entorn, 81. Juliol 2011.

L’11 de juny vaig ser escollit alcalde de Sant Feliu. Vull començar donant les gràcies als milers de persones que van votar ICV-EUiA-ISF. No els defraudarem. Com tampoc defraudarem al conjunt de la ciutadania, que trobarà en mi i en el govern que hem format amb CiU un ajuntament obert, eficaç i dialogant.

Sé que l’acord de govern amb CiU pot ser polèmic. Sé que molta gent pensarà que és difícil d’entendre un pacte a Sant Feliu amb el partit de les retallades a la Generalitat. En som plenament conscients i sabem que cal explicar-ho molt bé: properament, des d’ICV-EUiA farem diferents actes informatius sobre les raons d’aquest acord de govern.

La clau d’aquest pacte és, justament, Sant Feliu i l’actitud i plantejaments dels grups municipals del PSC i de CiU durant la negociació per a la formació de govern. Mentre que el PSC era la nostra primera opció, per al grup municipal socialista nosaltres érem la seva última opció. I així és molt difícil arribar a acords: dos no es barallen o no s’entenen si un no vol. Hi havia l’oportunitat de superar divisions dins l’esquerra local, però no ha pogut ser. Des del govern, mantindrem la mà estesa al PSC i no desacreditarem la seva tasca de govern dels darrers 8 anys.

Per contra, el grup municipal de CiU va respectar molt aviat el principi de suport a la llista més votada. A la nostra ciutat, governarem amb quatre persones de Sant Feliu i per a Sant Feliu en els àmbits de la política i la gestió locals.
Ens hem entès per a un govern de 4 anys, posant per davant l’estabilitat del govern municipal, i una manera de fer més dialogant i participativa des de l’Ajuntament. El pacte, per tant, era necessari i és positiu. Estic segur que el temps donarà la raó a les persones que hi han dipositat tota la seva confiança.

(Aquí podeu accedir al text complet del número 81 de l'Entorn)

Comentaris