M'agrada el Complex! Llarga vida al Complex!

Foto de l'Instagram del Complex.

Després que una franquícia d'un gimnàs ha anunciat que s'instal·la a Sant Feliu, tenia ganes d'escriure del nostre Complex Municipal de Piscines. A la primera entrevista d'internet del meu darrer curs com a alcalde, hi ha justament una pregunta, a la qual necessàriament he de respondre. Espero que, com sempre, se m'entengui tot i a la primera.

Començo per la segona qüestió: es podia "vetar" a la franquícia en qüestió?. La resposta és clara: no. En un sistema de lliure competència de mercat, no es pot vetar a ningú: només s'ha de vetllar que qui s'instal·li en un local per fer una activitat econòmica privada, compleixi tota la normativa legal que li afecti. Com que l'esmentada franquícia la compleix, té el corresponent permís d'obres i obrirà quan cregui convenient.

Anem a la primera, que és la més important: és cert que el Complex s'ampliarà? La resposta també és clara: sí, però no demà mateix. S'ampliarà perquè hi ha necessitat d'ampliació, espai per créixer i voluntat compartida de l'Ajuntament i del Club Natació Sant Feliu com a concessionari.

Sobre la necessitat.
Totes les persones que som usuàries del Complex, sabem que calen ampliacions i millores en vestidors i serveis i que hi ha horaris que les sales de dalt i les piscines de baix estan molt plenes: és necessari replantejar alguns espais i, sobretot, plantejar-se ampliacions de vestidors.

Sobre l'espai.
Hi ha dos grans espais susceptibles d'ampliar: l'espai que ocupava l'antiga piscina, i una part important de l'espai que ocupava un antic dipòsit de contenidors, just al davant, al costat del pipican. I hi ha la previsió d'un nou i important carrer que delimita aquests dos espais i l'àmbit de la futura ampliació, un cop estiguin soterrades les vies del tren (segons el Govern d'Espanya, entre la segona meitat de 2022 i la primera de 2023): la prolongació del carrer Pi i Margall fins a connectar, ja a la Rambla, amb el carrer Girona. Per tant, hi ha un important espai per créixer que és íntegrament de propietat municipal.

Sobre els usos de la futura ampliació.
En aquests moments, Club i Ajuntament estem treballant junts per identificar les necessitats i les oportunitats de millora en aquest espai en què s'ampliarà el Complex. Es parlen de diferents opcions, com les que es plantegen en la pregunta (ampliació de vestidors, pistes de pàdel, més làmina d'aigua, sales per a noves activitats, etc), però encara no s'han concretat els usos i les superfícies que han de formar part del corresponent projecte d'ampliació.

Sobre les limitacions de la concessió: el més important i el més difícil d'entendre.
El CNSF és concessionari del Complex Municipal de Piscines després de guanyar el corresponent concurs públic. El ple municipal va aprovar per unanimitat l'adjudicació al nostre Club de Natació al gener de 2006 (vegeu el punt 8 de l'acta) per un període de 25 anys a comptar des de la data d'obertura de la instal·lació, al juny de 2007: acaba, doncs, al juny de 2032. El CNSF va guanyar amb un plec que detallava les instal·lacions actuals. Donat que l'ampliació prevista és molt substancial, la legislació obliga a un nou plec de clàusules perquè canvien substancialment les condicions del plec de 2006. Per tant, ampliació del Complex i nou plec per a la seva gestió són indisolubles. Lògicament, CNSF i Ajuntament, amb l'assessorament extern d'una consultoria esportiva especialitzada en gestió de grans equipaments esportius, estem treballant en aquest tema, també conegut per la comissió de seguiment de la piscina, en la qual participen els set grups municipals de l'ajuntamet, tant al govern com a l'oposició. Això significarà que s’obrirà un nou concurs públic per la gestió de la instal•lació, al qual el CNSF s'haurà de presentar per optar a l’adjudicació de la concessió.

Sobre el treball plenament coordinat de Club i Ajuntament.
Com he dit en els dos punts anteriors, Club i Ajuntament hem valorat de manera conjunta el doble front en què és imprescindible treballar i en què ja estem treballant:
  • la coordinació i seguiment regular de la concessió, en el marc de la qual s'avaluïn també les necessitats d'ampliació de les instal·lacions i, de l'altra, resolgui s'avaluïn també els temes amb què l'actual plec ha condicionat de manera excessiva la gestió del Club Natació Sant Feliu.
  • un projecte d'ampliació que permeti augmentar i optimitzar l'oferta de serveis als abonats i abonades del Complex, i que doni solució definitiva als problemes detectats amb els onze anys de funcionament i adaptar-se a les necessitats i/o expectatives canviants d'un servei esportiu de titularitat pública com el nostre.
Treballem colze a colze, i en un marc que, per a mi, és d'una absoluta confiança: el CNSF ha demostrat ser un bon gestor esportiu i volem que ho continuï essent, al servei d'una ciutat de la que s'enorgulleix i de la qual passeja el nom allà on els seus i les seves esportistes competeixen. Més de 3.200 persones abonades i més de 6.000 usuaris i usuàries (incloent la natació escolar) són la mostra més clara del bon servei que, a part de l'activitat esportiva pròpia del Club, ofereixen dia a dia a la nostra ciutat.

Comentaris

Anònim ha dit…
Sr. Sanjosé,

¿es usted consciente que en su escrito está afirmando que está trabajando "colze a colze" un pliego de clausulas administrativas junto a un posible adjudicatario?

Sabe las implicaciones (legales e ilegales) de todo esto, ¿verdad?

Espero que ahora que usted está allanando el terreno (o intentándolo) para que Lidia sea alcaldesa, no se meta usted en un gran follón, por llamarlo de alguna manera.

Saludos


Una vecina (preocupada)