Acords i votacions del ple d'abril de 2018.


Abans del ple, hi va haver a la plaça de la Vila una concentració de rebuig a la sentència sobre la violació en grup de "la manada", que va reduir els fets a un simple abús sexual. Hi van intervenir tres portaveus del col·lectiu Sant Feliu Feminista. Després, a l'inici del ple, vaig proposar als grups la redacció d'una declaració oficial de rebuig de l'Ajuntament a aquesta sentència.

Els dos acords més importants del ple del mes d'abril són, en la meva opinió, els dos que he remarcat en el quadre de resum adjunt. D'una banda, la creació de dos grups de treball a l'Ajuntament i la corresponent assignació de responsabilitats: sobre el soterrament i sobre la modernització i millora de l'organització municipal (que resumim en la idea Ajuntament 2030). De l'altra, el Pla del Clima i l'Energia, mitjançant el qual l'Ajuntament donarà compliment als acords de les cimeres vigents del clima.

En el camp de la política catalana, vam debatre dues mocions en sentit contrari de Ciutadans i del PDCat. El ple va rebutjar globalment la primera (amb alguns acords aprovats) i va aprovar, amb canvis, la segona. En virtut d'aquesta moció, i per acord de ple, la pancarta que hi ha avui al balcó de l'Ajuntament serà substituïda per una que durà el lema de la manifestació unitària del 15 d'abril: "Us volem a casa", amb un llaç groc que simbolitza el rebuig a una prolongadíssima i injusta presó provisional de membres del govern i de les entitats sobiranistes, que considerem desproporcionada i abusiva mentre no hi hagi una sentència condemnatòria en judici.

Podeu llegir un resum més complet del ple en la pàgina web de l'Ajuntament.

Comentaris