Acords i votacions del ple de gener de 2018.


Aquí podeu llegir el resum del ple en el web municipal. Els temes més destacats són, al meu parer, els que he destacat en ombrejat carbassós: la represa de la Ponència Unitària del Soterrament i tres plans de treball a mig termini: el de joventut, el de prevenció de residus i el de l'arbrat viari.

El ple va tenir moments que, en la meva opinió, van ser innecessàriament aspres. Al final del ple hi vaig fer referència, demanant una certa reflexió dels diferents grups municipals sobre com hauríem d'aprofitar millor els plens per fer pedagogia amb la política municipal: hauríem de buscar intervencions més breus, més clares, anant al fons dels temes i no tant en fets o xifres puntuals,  i, sobretot, pensant més o adreçant-nos prioritàriament a les persones que ens puguin escoltar ja sigui a la sala de plens o per internet. En aquest sentit, vaig recordar al polític socialista català dels anys 30, Rafael Campalans, que insistia una vegada i una altra en la necessitat de fer pedagogia política en el discurs i en el capteniment dels militants i dels càrrecs públics de tota formació política.

No sé si la meva crida tindrà algun ressò, però m'estranya enormement la poca atenció que molts dels nostres càrrecs públics dediquen a l'explicació de les seves posicions o propostes, al debat amb la ciutadania a què representen, a fer un discurs més centrat en ser entès per la ciutadania que a buscar el suport fàcil dels ja convençuts, etc. Tinc la impressió que al segle XXI la pedagogia política no travessa bons moments (quant de mal que fa voler ser el més ocurrent en 140 caràcters que no construir i compartir bones anàlisis, propostes viables, de fons i de llarg recorregut...)... i tanta falta que ens fa!

Comentaris