12, 13 i 14 de maig: trobem-nos a l'Exposició, al Roserar, a la Fira, als carrers plens de vida!


Roses, sostenibilitat i comerç:el Sant Feliu del futur.

Amb l’arribada de la primavera Sant Feliu esclata amb els colors de les roses, al Roserar de Dot i de Camprubí, als nostres parcs i jardins, a les

nostres rotondes i carrers i a les nostres cases. I al mes de maig, amb les Festes de Primavera, ho fa encara més de la de la mà de l’Exposició Nacional de Roses i de la Fira. Són dos esdeveniments vinculats l’un amb l’altre que converteixen la nostra ciutat en un gran aparador ple de vida i de colors, del qual tots i totes ens hem de sentir molt orgullosos.

L’Exposició Nacional de Roses fa 59 anys (l’any vinent estrenarà la seixantena) i ho fa enfortida i amb alguns canvis al seu interior que us convido a visitar. El treball de l’associació Amics de les Roses durant tot l’any fa que Sant Feliu estigui present dins i fora del nostre país com a Ciutat de les Roses i a més aquest any ens porta una nova Rosa President Maragall.

A la Fira continuem apostant pel comerç local, amb activitats i demostracions davant l’aparador Tendències, enguany Tendències Street, que vam posar en marxa l’any passat.

Molt aviat Sant Feliu tindrà un Pla del Clima i l’Energia. En aquest sentit a la Fira Verda, instal·lada a la plaça de la Vila, us ensenyarem el full de ruta en el que treballa l’Ajuntament per esdevenir una ciutat més sostenible. I evidentment podreu participar de les activitats que s’hi faran per tal de poder aplicar a casa vostra mesures més sostenibles d’estalvi energètic i reciclatge, en definitiva, per assegurar un futur millor per als nostres fills i filles.

Les Festes de Primavera no serien festes sense el treball de les entitats culturals, juvenils, de lleure, esportives, educatives i de gent gran. Serà un cap de setmana molt ple d’activitats per gaudir-ne i sentir-nos orgullosos de la nostra ciutat i de la nostra gent. Gràcies a tots i totes les persones que ho feu possible i gaudiu de les Festes.

Aquesta és la meva salutació, forçosament breu, al programa que teniu tots i totes a casa vostra. Com cada segon cap de setmana de maig, Sant Feliu s'omple de vida en tres grans aspectes:
  • l'exposició de Roses, que enguany fa la cinquanta-novena edició, amb diverses interrupcions des de la primera, organitzada pel mateix Pere Dot a l'Ateneu, l'any 1928.
  • la Fira Comercial i Industrial, que en fa trenta-vuit, ininterrompudament des de 1980.
  • la intensa activitat de les entitats de la nostra ciutat, amb actes de totes les característiques i per a totes les edats.
La suma d'aquests tres grans esdeveniments configura les nostres Festes de Primavera, un moment a meitat d'aquesta màgica estació de l'any en què els nostres dos roserars (Torreblanca i Dot-Camprubí) i desenes de punts de la nostra ciutat plens de roses esclaten de colors i olors. Tot plegat començarà aquesta tarda, amb el pregó que ens farà el nostre actor i cantant Joan Dausà, que acaba de fer una gira pel centre d'Europa. Ens hi acompanyarà el president del Consell Comarcal, Sr. Josep Perpinyà.

De les tres potes de les nostres Festes de Primavera, n'hi ha dues que estan molt consolidades (exposició i activitat de les entitats), gràcies en el primer cas a l'entitat dels Amics de les Roses i, en el segon, al conjunt d'entitats culturals, juvenils, esportives i de gent gran de la nostra ciutat. La tercera pota, la Fira Comercial i Industrial, reflecteix des de fa un temps la crisi econòmica de què no acabem de sortir i que afecta a moltes fires de mides i característiques similars. En els dos primers casos, el model està clar i requereix la continuïtat del suport municipal a les idees i propostes de millora de les entitats. En el cas de la Fira, comerciants i ajuntament no acabem de trobar el model de futur que ens permeti el nou impuls que la Fira necessita. Però hi continuarem treballant!

Deixeu-me ressaltar l'accent verd que hem volgut donar enguany a l'activitat comercial i industrial. En aquest sentit, la plaça de la Vila és el recinte privilegiat de la Fira Verda, un espai ple d'activitats i d'explicacions de tot el que fa possible l'activitat econòmica sostenible, des de l'optimització del consum de l'energia fins a la millora de la gestió dels residus.

Finalment, vull expressar un any més el meu agraïment més sincer a tothom que fa possible aquests tres dies: industrials i comerciants locals i de fora, entitats de tota mena, persones aficionades al món de la rosa, treballadors municipals, et. Esperem que la pluja respecti el seu treball i que puguem gaudir tres dies d'activitat i de vida als carrers del recinte firal i del conjunt de la ciutat.

Ens veiem a l'Exposició, a la Fira, als carrers, allà on es visquin les nostres Festes de Primavera!!!

Comentaris