Acords i votacions del ple de març de 2017.


El ple va començar, malauradament i com sempre, amb la condemna de la violència masclista, en boca de la regidora Elisabet Ortega. A la sala, molts veïns i veïnes del barri Falguera i algunes persones convocades pel grup municipal de Veïns per Sant Feliu. La raó: les mocions dels punts 4 i 5 de l'ordre del dia.

En primer lloc, va parlar Encarna Rubio en representació del veïnat del barri Falguera que, havent recollit més de 100 signatures, va plantejar una proposta clara al ple municipal: la continuïtat al barri Falguera de la pista que hi ha a l'interior de la plaça del Consell d'Infants, entre els carrers Jaume Ribas i el Pla. La moció es va aprovar per unanimitat. Com vaig expressar al tancar el punt, tenim la confiança que la comissió de treball que hem format els grups municipals que ho vulguin, l'Associació de Veïns i els veïns i veïnes que s'hi han apuntat sabrà trobar la millor ubicació al barri. Una ubicació que doni resposta positiva a totes les voluntats del veïnat: el joc i el descans.

En segon lloc, el portaveu de Veïns, Silvestre Gilaberte, va presentar una moció conjunta del seu grup i del govern de la ciutat, amb una proposta clara i concreta de millores a la via pública a partir de les 1.450 instàncies que van presentar al gener, algunes de les quals es poden veure aquí. Em van sorprendre els arguments d'alguns grups de l'oposició: no ens han facilitat informació, van dir. Tant Silvestre Gilaberte com jo mateix els vam recordar que, en la reunió prèvia als plens on hi ha tots els portaveus municipals, ell mateix es va oferir a facilitar la informació necessària i a incorporar les propostes dels grups interessats. Cap grup va recollir l'oferta: cap problema, és el seu dret. Però que després no diguin que ningú els va informar! Suculenta va ser, a més, la intervenció de Raúl Alba, portaveu de Ciutadans. Com que no és la primera coincidència entre Veïns i el govern, va llançar a l'aire una pregunta amb voluntat de sembrar no sé ben bé què: "¿a cambio de qué ese entendimiento repentino con el gobierno?". No em vaig poder aguantar i, després del debat, li vaig replicar: simplement a canvi de què Sant Feliu estigui millor!!! I vaig opinar: si dialoguem entorn una proposta de l'oposició, ha de ser "a cambio de algo inconfesable". I si no dialoguéssim, seríem prepotents i estalinistes. I això que diu que no vol fer "una oposició destroyer"!

Finalment, el tema més important del ple, va ser el debat sobre la moció que sis dels vuit grups  municipals vam subscriure en relació al soterrament. Finalment, afortunadament, la moció es va subscriure pràcticament per unanimitat, amb l'únic rebuig d'ERC i de l'antiga CDC a manifestar una "valoració moderadament optimista i condicionada a la seva concreció i execució" a l'anunci explicitat dimarts passat per la plana major del Govern d'Espanya, ja que entenen que s'ha fet en clau de frenar el procés i no en clau de realitzar efectivament les obres.

Si voleu un resum més detallat dels punts del ple i un accés complet a tots els documents, accediu aquí al resum del web municipal.

Comentaris