Plaça de Rafael Alberti: 1968, 1974, 1983, 2016.

Foto de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. SACE, 1968,
Foto de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. SACE, 1974.
Accés al servei Vissir de l'ICGC.
A primers de mes, ja han començat les obres de remodelació completa de la plaça Rafael Alberti i de la totalitat de l'illa que delimiten els carrers de Sant Josep i Jaume Ribas amb Remigi Guix i Joan Antoni Samaranch. Podríem dir que ja era hora pel temps que fa que n'estem parlant, però jo estic convençudíssim que ha estat un temps molt ben invertit: durant els anys 2013 i 2014, en què vam acordar comunitat per comunitat el projecte de remodelació de la plaça i dels vuit passatges que hi donen accés. Ho vaig explicar en aquest escrit al meu blog, d'ara fa un any i mig. Finalment, el projecte es va aprovar per unanimitat en el ple de novembre de 2014. Les obres s'han adjudicat per un valor d'1,1 milió d'euros i duraran vuit mesos: acabades, per tant, abans d'acabar l'any. Com que durant les festes del barri (finals de maig) la plaça estarà en obres, enguany les festes es faran a la plaça d'Alfons Comín.

Finalment, he volgut il·lustrar aquest recorregut informatiu sobre les obres de la plaça amb un recorregut cronològic sobre aquest indret. Tres imatges aèries ho il·lustren: la primera, de març de 1968, en què la plaça era un descampat i no hi havia cap dels vuit blocs que l'emmarquen. La segona, d'agost de 1974, amb obres a quatre dels vuit blocs de la plaça. I la tercera, de 1986, amb tots els edificis i la plaça acabats, ja que es va inaugurar al 1983.

I després de la remodelació de Rafael Alberti, en aquest mandat hi haurà les remodelacions de la plaça de la Salut (que començaran aquest mateix 2016) i de Francesc Macià, que començaran l'any que ve. Sóc conscient que caldrà també abordar la reforma de la plaça Alfons Comín, que començarem com vam començar amb Rafael Alberti: amb un procés obert a tot el veïnat perquè el projecte s'ajusti el millor possible a l'espai públic de qualitat i ben aprofitat que volem per a tot Sant Feliu.


Comentaris