05/04/16: preparant l'XI Assemblea Nacional d'ICV: Marta Ribas a Sant Feliu! Confluències, referèndum, govern de l'Estat,...



Dimarts que ve tindrem la Marta Ribas a la seu d'ICV a Sant Feliu. La Marta és la nova coordinadora nacional d'Iniciativa, el relleu de Dolors Camats. Amb David Cid i Ernest Urtasun, són les cares més visibles del nostre partit, la part més coneguda de la direcció col·legiada del nostre partit. La Marta és periodista, de Rubí, i es va estrenar en la política sent regidora al seu ajuntament. Des de fa quatre anys, és diputada al Parlament de Catalunya. Una bona coneixedora, per tant, de la política municipal i de la política nacional.

Iniciativa celebrarem els dies 9 i 10 d'abril a les Cotxeres de Sants la nostra onzena Assemblea Nacional. És el màxim òrgan democràtic de la nostra organització, i tindrà lloc pocs mesos després de completar el cicle electoral de 2015 (municipals al maig, catalanes al setembre i generals al desembre) i sense saber encara si tindrem govern a l'Estat abans d'acabar el mes o si anirem a unes noves eleccions el 26 de juny. Un context polític intens i apassionant, de balanç del fet fins ara i de decisió del que cal fer a partir d'ara. Un context en què, per primer cop a la història, hem guanyat unes eleccions generals (20 de desembre), i en què tenim unes perspectives òptimes... si sabem fer les coses bé.

I quatre dies abans de l'XI Assemblea, tindrem la Marta Ribas a Sant Feliu. Els temes a tractar seran els que inicialment proposi la Marta i els que finalment abordem les persones que assistirem a l'acte. De temes no en faltaran...:

  • projecte polític: en la perspectiva social, com defensem allò públic en l'actual context polític català, espanyol i europeu? quina proposta política en termes de model econòmic, de model social, de proposta nacional? quins referents polítics a aquests nivells?
  • confluència: balanç del 2015, de Catalunya Sí que Es pot i d'En Comú Podem. Perspectives a partir del 2016: confluir per competir o per cooperar? per diluir-se o per consolidar-se? amb qui? des de dalt en les direccions o des de baix des dels municipis?
  • govern de l'Estat: com es plantegen les negociacions per a la configuració o no d'un govern de canvi a Madrid? amb quines condicions anem a la taula de negociacions? per fer possible quins objectius de govern?
  • referèndum: és viable o no és viable? com i quan? és més viable la unilateralitat que proposen Junts pel Sí i la CUP?
  • ...
L'acte serà obert a tothom, com sempre ho està la nostra seu, com sempre són els nostres actes. Vull remarcar finalment la gran oportunitat de tenir a la ciutat a una dirigent política com la Marta en un moment polític com l'actual. Jo no m'ho perdria!

Comentaris