Lídia, Hajar, Laura: l'aspiració i la voluntat de representar tots els santfelius de Sant Feliu.

Les dues fotos són de Marc Rius al Fet a Sant Feliu.

Febrer ha acabat amb una setmana que, en la meva estricta opinió personal, es pot resumir en tres noms de dona: la Lídia Muñoz, l'Hajar Nouinou i la Laura Aguilera. La Lídia, perquè en el ple de dijous passat va aconseguir l'aprovació d'un pla que permetrà a Sant Feliu tirar endavant dues propostes d'habitatge social a la nostra ciutat, una necessitat evident a Sant Feliu i una prioritat clara d'Iniciativa. L'Hajar, perquè en el mateix ple va fer una exposició brillant de tolerància, coneixement mutu i respecte entre les diverses comunitats que convivim a la nostra ciutat, replicant una absurda i inútil moció del PP en què es feia una relació injusta i falsa entre violència i islamisme. La Laura, perquè és un dels pilars indiscutibles de l'acte cultural més important que hi ha a Sant Feliu en un recinte tancat: la celebració del Dia d'Andalusia, un dia de fraternitat també entre la gent de tots els orígens i cors compartits de la nostra ciutat.

Les tres van ser candidates d'Iniciativa i Esquerra Unida a les eleccions que van tenir lloc ja fa nou mesos. Ahir, mentre veia ballar la Laura, vaig recordar les intervencions de la Lídia i l'Hajar i vaig sentir la necessitat d'escriure aquest petit article. Vaig veure en un moment les dues coses que hi vull destacar: 1) la síntesi a través d'aquestes tres dones joves de tots els santfelius que hi ha a Sant Feliu, i 2) la capacitat d'ICV-EUiA per emmarcar i acollir políticament allò que representen. 

Sabem que hi ha molts santfelius dins de Sant Feliu, i que tots aquests santfelius han anat treballant des de sempre i de manera conscient i democràtica per salvaguardar com un tresor preuat la nostra cohesió social. "Sant Feliu, un sol poble" era una consigna del PSUC i una pauta de comportament claríssima de tots els partits que, des de l'esquerra local, volem recollir el seu llegat.

Un llegat no només de passat, sinó que es projecta amb força al futur. A les portes de l'onzena assemblea nacional d'Iniciativa (9 i 10 d'abril), farem una aposta clara per la confluència amb altres forces d'esquerra, volent ajudar a construir el que diem el PSUC del segle XXI. Una confluència que va tenir les seves primeres passes en les diverses eleccions de l'any passat i que va permetre que En Comú Podem guanyés les eleccions generals del passat 20 de desembre. Una confluència que, de ben segur, marcarà la candidatura en què a les municipals de 2019 participarà Iniciativa. Una confluència, en definitiva, que haurà de continuar sabent i volent recollir tots els santfelius de Sant Feliu, totes les lídies, hajars i lauras i tot allò que representen: pluralitat en el que som i voluntat d'unitat i igualtat en drets, deures i oportunitats vivint amb orgull aquesta pluralitat que ens defineix. La generació i les formes d'aquestes tres dones són el futur que cal fer possible i que jo vull contribuir a fer possible. Visca totes les lídies, hajars i lauras de Sant Feliu!!!

Comentaris