www.jordisanjose.cat... i una breu comparació amb les voluntats informatives de les altres candidatures.

Accés directe al Fet a Sant Feliu.
Avui queden exactament quatre setmanes per decidir novament el govern de Sant Feliu. Ara ja es coneixen oficialment tots els noms de les vuit candidatures que s'hi presentaran, i aquests dies ja s'han presentat públicament gairebé totes. Justament divendres, a la mateixa hora, es van presentar la del PSC i la nostra (ICV-EUiA). És l'única coincidència: dos actes enormement diferents dels quals se n'ha fet ressò puntualment el Fet a Sant Feliu.

S'acosta la recta final, i s'intensificarà la campanya, es faran els primers debats (el primer serà dimecres, justament, sobre les polítiques adreçades a les persones amb discapacitat), confrontarem programes, coneixerem noves persones, sentirem persones ja conegudes i, sobretot, parlarem de Sant Feliu: viurem bons moments de democràcia!!!

En aquest mes que ve, ICV i EUiA parlarem només de nosaltres, tot i que serà inevitable fer alguna pinzellada (només pinzellades, això sí!) de les set candidatures restants. Parlar de nosaltres vol dir:
  • en primer lloc, dels nostres compromisos per als propers quatre anys, el nostre programa. Atenció, en dos formats: versió completa i versió resumida!
  • molt especialment, de les persones que volem que el puguin tirar endavant, la nostra candidatura,
  • els llocs i moments en què presentarem ambdós, la nostra agenda,
  • la nostra activitat continuada a les xarxes socials i a l'apartat de notícies,
  • el nom dels ciutadans i de ciutadanes que es faran ressò de les nostres propostes i hi faran costat públicament, la llista de suports, 
Programa, candidatura, notícies, agenda, facebook, twitter, blogs, llista de suport, etc. ho trobareu tot junt i molt fàcilment accessible al web: www.jordisanjose.cat 

Ja fa més de quatre mesos que vaig exposar aquí que posaríem tota la nostra informació a l'abast de tothom; una nova mostra de que diem el farem, i fem el que diem. Qui més, a quatre setmanes de les eleccions, ha donat tanta informació a la ciutadania? Què han presentat a coneixement i debat públic les altres set candidatures? En faig un brevíssim repàs.

PSC.
No podem saber el que ells creuen que Sant Feliu vol i necessita perquè ni al seu web ni al blog de la seva candidata no fan cap esment del seu programa. Sí que han posat la seva candidatura (encara provisional, ja que no és la mateixa que ha publicat el BOP: jo no he sabut trobar la candidata número 13 que van anunciar al web, per exemple), però encara no hi ha una mica de presentació de les persones que la formen. I només falten quatre setmanes per aspirar a ser alternativa... amb tan poc bagatge.

CiU.
Basen la seva campanya en "ciutat i país", però a hores d'ara les seves propostes de ciutat (és a dir, el seu programa municipal) no és ni al web del partit ni al de la candidata. Com en el cas del PSC, al web de partit hi ha la relació dels membres de la candidatura, però sense una mínima presentació personal a només quatre setmanes de les eleccions.

PP.
Tenen web de partit i no em consta que n'hi hagi de propi de la seva candidata. Com en els dos partits anteriors, a quatre setmanes de les eleccions ni un borrall de programa. Això sí, tenen foto individual i presentació de tots els seus candidats i candidates.

ERC.
És l'únic partit que ha fet una aposta informativa tan àmplia com la nostra. En un sol web, presenten el mateix (programa, candidats, agenda, xarxes, etc). Però no aprofundeixen gaire: diuen que s'ha de fer Sant Feliu entre tots i no entre uns quants (???), però el seu programa no va més enllà de 40 prioritats en 40 frases, la major part de caràcter general que es podrien aplicar a qualsevol municipi. Està bé com a síntesi... però per valorar el vot cal alguna cosa més: m'ha resultat impossible, per exemple, trobar quines inversions concretes proposen per a Sant Feliu els propers quatre anys i en base a quines prioritats.

Ciutadans.
Diuen que volen un Sant Feliu més Alegre... però esbrinar com ho faran és impossible: al seu web no hi ha ni rastre de programa, ni tan sols la llista completa de persones que formen la candidatura. Per exemple, voldran privatitzar alguna altra zona verda, ara que el seu candidat ja no podrà fer-ho al Mas Lluí? Em sembla que confien massa en el "tirón" del partit a nivell general, però això és molt insuficient en una ciutat on tots ens coneixem i es vota molt en base a la credibilitat de les persones.

Junts per Sant Feliu.
Els qui venien a "regenerar la vida democràtica de Sant Feliu" ja s'han barallat entre ells només començar a haver de treballar de debò. Van fer un procés de primàries... que finalment no han respectat, cremant així una part important de la seva credibilitat. Mal començament per a les persones que van confiar en Podemos. De moment, en el seu web és impossible saber quin programa tenen i quines persones formen la seva candidatura. La seva bronca interna és molt explícita a les xarxes socials.

Veïns per Sant Feliu.
A part de saber que són els de l'IBI, també sabem que han tingut una important bronca interna abans de començar: de les sis persones que van participar a l'acte de presentació de la candidatura, només en continua la meitat. El procediment de configuració de la candidatura, molt poc democràtica segons les persones que en van marxar, no els permet donar massa lliçons d'aprofundiment de la democràcia i de regeneració política. Al seu web només hi ha, pel que fa al programa, una referència a quinze criteris generals, a part de la seva proposta de rebaixa de l'IBI... sense explicar a quins serveis i polítiques afectaria. De la candidatura, també hi ha els noms de les persones que la formen i tampoc no hi ha la seva presentació.

Crec que, amb l'excepció d'ERC, les polítiques de comunicació de les altres candidatures que es presenten a les eleccions d'aquí a quatre setmanes és clarament insuficient. Per decidir el vot a les municipals, a més d'afinitats ideològiques generals, cal informació concreta, clara i completa dels teus carrers, el teu barri, els teus serveis públics, els teus impostos, el teu govern, la teva ciutat. I en això, a la gent d'ICV-EUiA, a Sant Feliu, tampoc ens guanya ningú!

Entra sovint, informa't, dóna'ns suport, difon, llegeix i comenta... www.jordisanjose.cat!!!


Comentaris

Anònim ha dit…
Señor Alcalde dediquese a gobernar y no a difamar a sus oponentes.
OOOHH ES QUE TIENE MIEDO!!
Anònim ha dit…
Señor Alcalde, usted de que es de derecha o de Izquierdas?,
ohh le da lo mismo con tal de seguir en la poltrona?
Anònim ha dit…
Que tenemos en SAnt Feliu un alcalde o una portera de las chafarderas, por que por lo que se ve solo sabe criticar a TODOS sus oponentes, en cambio dice ser de izquierdas y pacta con la derecha de los recortes y corruptelas, será que vemos la paja en ojo ajeno y no vemos la viga en el nuestro??
Comunicacio... Saps que es bidireccional?

Si tinc temps demà faré un resum i ho tornarem a provar... a veure si tenim mes sort que les altres vegades... i potser afegim alguna mes

Ciutadà Jove ha dit…
Quina superioritat moral, senyor San José. Tampoc em sorprén, tota la seva activitat política durant aquests quatre anys ha tingut aquest estil, menyspreuant als altres, per poder dir que TÚ ets el millor. Una cosa és el debat polític, base de la democràcia, una altra cosa diferent es el menyspreu, quasi fregant l'insult cap als altres.
Benvolguts,
En el mes que queda a les eleccions municipals, he d'administrar molt bé els meus temps, especialment el que dedico als meus mitjans de comunicació, que porto exclusivament jo. Respondré en la mesura que tingui temps, però en cap cas a anònims: es desqualifiquen sols i faig cas de la norma bàsica de relació a les xarxes que diu "don't feed the troll!"
Javier Frías, com que no ets un anònim. et respondré quan tingui temps. La meva prioritat ara, espero que ho comprenguis, no és atendre a la categoria "llançadors de pèls a la sopa", sinó al debat democràtic entre els programes i les candidatures que volem captar el vot de l'electorat de la nostra ciutat.
I finalment, al Ciutadà jove, tot i que és un anònim. Déu-me'n-guard de menyspreuar ningú: només he volgut constatar les voluntats informatives de les vuit opcions electorals a quatre setmanes de les eleccions municipals.
Anònim ha dit…
Sr. Alcalde sabe usted que la mayoría de vecinos de Sant Feliu somos anónimos, es por eso que no responde, es decir no gobierna para ellos por ser anónimos.
VENGA HOMBRE ANIMESE Y POR UNA VEZ RESPONDA A LOS MILES DE VECINOS ANÓNIMOS !!
gracies per anomenar-me llançador de pel a la sopa... una gran mostra de respecte

si per a tu demanar d'on treus l'informació que presentes o preguntar per temes que afecten com possibles privatitzacions del espai public que s'han plantejat en el teu espai temporal de batlle de Sant Feliu es llençar pels a la sopa crec que un dels dos hauria de replantejar-se com vol a la ciutadania si preguntant o dialogant o si la prefereix callada i sense dir res mes.

les faltes d'ortografia venen d'escriure des de la tablet.
Anònim ha dit…
Como podéis echarle en cara al alcalde que abla de todos los contrarios es al contrario leerlo todo en las candidaturas de PSE Y ICV que fueron a la misma hora en la de iniciativa no se nombró ningún partido en el del pse la señora Borrell solo ablo del alcalde y no para bien asique leamos las cosas y después ablamos
Javier,
Llançar pèls a la sopa: dir que vaig anar a reunions on no vaig anar... per privatitzar un espai (aparcament de la Rambla) que als quatre dies era públic. Lleig, molt lleig.
Llançar pèls a la sopa: deduir que mal es pot governar si ni s'és capaç de reunir 30 persones per fer una foto... simplement perquè una candidata no hi podia anar per les seves responsabilitats en altres àmbits. Lleig, molt lleig.
Perdona si et dedico el temps que assigno a aquesta categoria, perquè entendràs que a poques setmanes de les municipals he de prioritzar el debat amb altres candidats i entorn dels seus programes.
Salut i República!
Anònim ha dit…
Pero lo intentaron privatizar desde el ayuntamiento o no???

Que solo sabe decir que los demás son muy malos y no responde a las preguntas que le hacen
Al último anónimo:
Sí, sin cesar, con ahinco, a todas horas, de todas las maneras. Por eso, tras estar cerrado durante más de tres años, hace tres años y medio que el aparcamiento de las Ramblas está siempre vacío a causa de los elevados precios del estacionamiento en dicha zona y el malestar generado en amplios sectores de la población a consecuencia del abusivo e inadmisible privilegio de que goza (a saber con que excusas y triquiñuelas) la empresa chupasangres que lo gestiona. ¿Verdad?
giaonhanquocte ha dit…
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.