Les 2.786 visites més importants que he tingut a l'Ajuntament!

En els quatre cursos escolars que he estat alcalde (2011-12 a 2014-15), una de les activitats que he prioritzat i he volgut dirigir personalment han estat les visites d'infants i adolescents de Sant Feliu al seu ajuntament. Ara el professorat de les nostres escoles i instituts ja ho sap, però a les primeres visites la seva sorpresa era evident: no vénen a veure unes oficines i a omplir un qüestionari, vénen a ser regidors i regidores, vénen a ser alcaldes i alcaldesses, vénen a fer una pràctica de la paraula que centra tota la seva activitat a la sala de plens: democràcia!

Prop de 2.800 dels nostres ciutadans i ciutadanes més joves s'han assegut al lloc dels regidors i regidores, i 80 infants i adolescents han fet d'alcalde i dirigit un ple de l'Ajuntament. Concretament, 2.112 infants de 3r de Primària i 674 nois i noies de 3r d'ESO, Com m'agraden aquestes visites i el valor que els hi dono ja ho he explicat en dos altres escrits al meu blog: el primer, de maig de 2012, aquí, i el segon, de març de 2013, aquí.

He de confessar que hi ha moments que m'emociono. Són milers de nens i nenes que no m'han donat ni un, ni un, ni un maldecap o moment complicat, i me n'han donat molts, molts, molts d'inoblidables. La feina impagable i meravellosa dels nostres mestres, professors i professores es reflecteix en el comportament adequat de tots ells, en el català impecable que tots i totes enraonen, el respecte amb que ells organitzen els debats i es reconeixen el dret a la paraula,... Ho dic sempre i no me'n canso mai, potser perquè hi ha moments que enyoro estar cada matí amb els infants o adolescents que em vénen a veure: gràcies, mestres, professors i professores de les nostres escoles i instituts, moltíssimes gràcies!!!

I permeteu-me agrair, finalment, a la Sònia Segalés, la Sílvia Prats i l'Abel Horta, les tres  persones que han fet aquest vídeo, alumnes del curs de dinamitzadors digitals del Pla d'Ocupació de Treball als Barris. Gràcies per haver sabut recollir la màgia d'aquestes visites!


Comentaris