Dissabte, 21/03/15: inauguració de l'ampliació del Parc Europa, al Mas Lluí.

Adjunto el correu electrònic que ha enviat l'Associació de Veïns del Mas Lluí als seus associats. Em sembla que explica molt bé el sentit del que celebrarem demà dissabte, darrera l'Escola Martí i Pol.

Benvolguts i benvolgudes,

El divendres 21 de març s’inaugurarà el Parc Central de Mas Lluí, que està format per espais del municipi de Sant Just i de Sant Feliu. A cadascuna d’aquestes parts els veïns de Sant Just l’anomena Parc Iulia Quieta i els de Sant Feliu Parc Europa 2. Ho deixarem en Parc Central de Mas Lluí.

Les obres van començar el 2013 amb la canalització de la riera que travessava l’espai de banda a banda en diagonal. Va costar molt que l’ACA l’autoritzés. Es va aconseguir així la continuïtat a tot l’àmbit.


A la zona de Sant Just s’han produït moviments de terres, condicionament dels tal·losos, s’han construït camins-passarel·les de fusta, una zona de jocs infantils, la pista poliesportiva. Últimament s’han plantat arbres i plantes ornamentals als tal·losos, tots amb instal·lació de rec. S’estan instal·lant bancs, papereres i la il·luminació. Creiem que està quedant un espai molt acollidor amb diversitat d’usos i plantació vegetal. També s’està acabant la pèrgola que està en la vorera més ampla del carrer.


Aquesta zona més enjardinada es complementa amb l’espai de Sant Feliu, que està pensat com una prolongació del Parc Europa, amb una superfície de pradera diàfana. S’han respectat els arbres que ja existien i se n'han plantat de nous, alguns de fulla perenne i d’altres de fulla caduca. També s’han posat uns quants bancs. Entenem que falta la terra vegetal i la hidrosembra per aconseguir el verd de la pradera.
Aquesta és la imatge real, dies abans d'inaugurar-la, de l'ampliació del Parc Europa.


Els veïns de Sant Just i els de Sant Feliu ens hem de sentir satisfets i orgullosos d’aquest gran espai que podrem gaudir indistintament sense pensar si estem en un municipi o en l’altre.

Sobretot pensant que s’ha aconseguit la desestimació de la Modificació del PGM, aprovada pel govern anterior, que preveia la construcció d’un bloc de 95 habitatges en la zona de Sant Feliu. Construcció que treia una part important del parc que ara s’inaugurarà i que perjudicava tant als veïns de Sant Feliu com als de Sant Just.
Aquesta és la imatge sobreposada del que podria haver estat i que, per la lluita veïnal, no serà.



Hem de fixar-nos com a objectiu el bon ús de l'espai, gaudint amb respecte de les instal·lacions que ara es posen al nostre abast. El dia 21 de març serà un dia molt importat per Mas Lluí!.

Us hi esperem!

AVV Mas Lluí
Sant Feliu de Llobregat
http://avvmasllui.blogspot.com

Demà dissabte al migdia, l'Ajuntament de Sant Just ha previst la inauguració del Parc Iulia Quieta, que enllaça amb el nostre Parc Europa i configura una gran zona verda que compartirem els dos municipis. Una mica abans, a les 11:30, farem un recorregut per la zona acompanyats de l'Associació de Veïns i farem una roda de premsa conjunta. En aquesta compareixença davant els mitjans, recordarem el que ha dit en el seu correu l'Associació de Veïns: la lluita veïnal ha recuperat el caràcter d'espai verd que tenia aquesta zona. I també explicarem la continuïtat d'aquesta ampliació d'espai públic amb la que tindrà lloc, a la segona meitat de l'any, a l'altra banda de l'Escola Martí i Pol, amb una zona de lleure pensada especialment per als adolescents i joves.

I deixeu-me que, en un blog que és estrictament personal meu, faci una reflexió en veu alta, ara que s'acosten eleccions, tant en relació al 2010 com al 2015.

Pel que fa a l'aprovació provisional de la primavera de 2010, la posició política dels vuit candidats i candidates que ens presentarem a les eleccions del maig que ve, va ser la següent: van aprovar el planejament que comportava la pèrdua d'espai verd públic i la construcció de pisos els candidats Lourdes Borrell (PSC), Xavier Alegre (Ciutadans), Rosa Maria Martí (CiU) i del PP, que encara no té designat candidat/a. Vam votar en contra: ERC i jo mateix com a portaveu d'ICV-EUiA. Pel que fa als altres dos candidats, Silvestre Gilaberte  també va presentar al·legacions contra la pèrdua de sòl verd públic i Luis Serrano, no se'l va veure mai en les mobilitzacions de l'AVV Mas Lluí contra la pèrdua de zones verdes i d'equipaments al Mas Lluí.

Pel que fa al desistiment d'aquella aprovació inicial en el darrer ple de febrer de 2015, la posició política dels candidats i candidates va ser la següent: vam votar a favor de recuperar definitivament l'espai verd públic i ampliar el Parc Europa: jo mateix, que torno a ser candidat d'ICV-EUiA i Rosa Maria Martí (CiU, que va rectificar respecte al 2010, com jo mateix havia rectificat el 2010 respecte a l'aprovació inicial de 2008). Es van abstenir Lourdes Borrell (PSC) i el PP. Va intervenir Xavier Alegre, que va dir que havíem fet malament de deixar fer obres en el Parc abans d'aprovar el desistiment, però jo no vaig poder deduir si estava a favor o no d'abandonar el planejament que ell mateix havia impulsat com a anterior regidor d'Urbanisme. Que jo sàpiga, finalment, ni Silvestre Gilaberte ni Luis Serrano han dit res sobre el tema.

En definitiva i per acabar. Només entrar d'alcalde, ja vaig escriure aquí la meva intenció que les coses hagin anat com han anat. Fa uns mesos, vaig fer un escrit que es deia: "Més parc allà on altres volien més pisos". Això és el que realment ha acabat passant, i això és el que, afortunadament, celebrarem demà.

Comentaris

Susanna Prous ha dit…
GRÀCIES JORDI PER SER COM ETS I LLUITAR SEMPRE PEL BÉ DE LA CIUTADANIA!