Dallant. Honduras. Vida.

Hi ha vida, molta vida, molt més enllà de les nostres peculiars (i tristes) trifulques. I avui en vull deixar constància de dues, viscudes entre les deu i les dues d'aquest mateix matí:

1. Dallant.
N'escriuré amb més calma més endavant. Però m'ha tornat a impressionar la visita a una empresa local que funciona: Dallant. Gràcies al Xavier Álvarez, que ens ha fet un recorregut complet i molt ben explicat per la fàbrica (de fet, les dues naus: la d'aromes dolços i la d'aromes salats), i també a les persones que ens hi han acompanyat: el Joanma Torres, de Recursos Humans, i l'Alejandro Pérez, el gerent. Però volia fer un esment destacat del senyor Jaume Pérez, pare del gerent i autèntica ànima de l'empresa... als seus 85 anys! Un home ple de vitalitat i empenta que ens ha fet sentir a la seva fàbrica com si fóssim a casa nostra.  Moltíssimes gràcies, senyor Jaume, per la seva acollida i per la seva tasca. Una tasca que, a més, va ser reconeguda fa només unes setmanes amb el Premi PIMEC als valors d'empresa. Vida i vitalitat als 85 anys: un objectiu que el senyor Jaume ens mostra com a factible!

2. Honduras.
Ahir va ser el Dia de l'Orgull Gai. A Sant Feliu, a la tarda, vam tenir una interessant xerrada d'Amnistia Internacional Catalunya sobre la vulneració de drets de les persones homosexuals a diferents països del món. Un dels que es va anomenar va ser Honduras, amb elevadíssimes taxes de violència contra gais i lesbianes. Per pura casualitat, després de la visita de Dallant, una de les parelles de fet que avui han vingut a formalitzar la seva relació a l'Ajuntament estava formada per dues noies: una de Sant Feliu, i l'altra... d'Honduras. Estaven radiants! Els he preguntat si els agradava Sant Feliu, quan de temps feia que hi vivien, etc. A la noia d'Honduras, arribada fa set mesos, li he dit: "supongo que en Sant Feliu te sientes ya como en casa". Ella, molt contenta i amb una enorme rialla, m'ha dit: "mucho mejor que en casa, en mi país jamás hubiera podido vivir este momento".
Vida i amor que la lluita de molta gent ha fet possible i que cal continuar perquè sigui possible a qualsevol racó del món!

3. Vida.
Per a tothom, arreu, lliurement, en condicions... vida, sempre vida!

Comentaris