Aquest estiu canviarem moltes bombetes del menjador!

No recordo si he comentat en aquest bloc la meva teoria de “les bombetes del menjador”. És una de les que repeteixo als regidors i tècnics municipals i que reflecteix molt bé la meva visió del que volem prioritzar, pel que fa a obra pública i relació amb la ciutadania, en aquest moment.

La resumeixo: qualsevol persona pot considerar que el menjador de casa seva necessitaria reformes, pintura, canvi de mobles o de televisió o qualsevol altra qüestió que requereix una certa inversió. Com que no hi ha diners, això se sol deixar per més endavant. Ara bé, si se li fon una bombeta del menjador, és del tot inadmissible que no vagi corrents a buscar-ne una altra i la canviï, que es quedi impassible a les fosques per mandra, desgana o qualsevol altra raó. Encara que no el puguem canviar, al menjador s’hi ha d’estar bé i amb totes les bombetes en plenes condicions. Doncs el mateix amb el nostre espai públic: potser no podem arreglar-lo tan bé i tan sovint com voldríem, però “les bombetes del menjador” s’han d’arreglar o canviar ràpidament.

Aquest dimarts hem donat llum verda, en la reunió setmanal del govern, a moltes “bombetes del menjador”, moltes petites inversions municipals que milloraran espais o punts de la ciutat que hem detectat, fonamentalment, en les diverses reunions de les regidories de barri. Aquest és el sentit de la proximitat amb què volem actuar i governar a Sant Feliu: escoltat de prop a la gent, millorant els espais de quotidianietat de la ciutadania.

Algunes ja s’estan fent, com ara la millora de la sortida de l’aparcament provisional de la Rambla, com es pot veure a la fotografia. La major part es faran entre la segona quinzena de juliol i l’agost. Aquestes són les més rellevants que es duran a terme, però n’hi haurà moltes altres:

- Pas subterrani entre la plaça de l’Estació i la Torre del Roser: canvi del paviment i millores en la il•luminació.
- Canvi del pas provisional de fusta entre la plaça Alfons Comín i el Parc Falguera per un accés a peu pla i definitiu.
- Supressió de barreres arquitectòniques en els punts següents:
       o Cinto Verdaguer cantonada amb Sant Llorenç,
       o Ctra de la Sànson, entre els números 41 i 69, al barri de les Grases,
- Arranjament de voreres:
       o Laureà Miró, tocant a la parada del Trambaix, la vorera banda riu davant del garatge i l’antiga tenda de mobles,
      o Girona, per ampliació de la parada de l’autobús
      o Arranjament de diversos enfonsaments a Can Maginàs
- Millores i suavització dels pendents dels passos elevats per a vianants:
      o El del carrer Sant Josep, davant el Palau Falguera.
      o Els de la Rambla Marquesa Castellbell, números 57-59 i 62, 33 i 46.
      o El de Carles Buigas amb Roses
      o El de General Manso amb el carrer Sant Jaume
      o també les rampes d’accés als habitatges de la zona compresa entre els carrers Sant Jaume, Sant Gabriel i Països Catalans.
- Supressió de passos elevats per a vianants:
     o El de General Manso amb Sant Gabriel, ja que està regulat per un semàfor
     o El de Laureà Miró, 360, per la seva situació entre dos semàfors.

L’import total d’aquestes actuacions i les restants que tenim previstes supera lleugerament els 250.000€. Aquestes són les realitzacions que es duran a terme aquest estiu, i que sorgeixen, com deia, del diàleg directe dels regidors de barri amb la ciutadania i les associacions de veïns de cadascun dels vuit barris de la nostra ciutat. Vull agrair a tots ells (regidors i regidores, ciutadans i AAVV) la seva capacitat d’escoltar i d’arribar a acords

Aquest esperit de diàleg és el que permetrà detectar noves necessitats de millora en l’espai públic, que ens permetran tornar a preveure una inversió d’import similar en el decurs dels estius dels anys 2013 i 2014, anys en què aquesta voluntat de diàleg i proximitat continuarà al capdavant del govern de la nostra ciutat.

Moltíssimes gràcies a tothom que ens ha ajudat a definir les necessitats d’inversió a què farem front aquest estiu i a tothom que ens continuarà ajudant a definir les “bombetes del menjador”, és a dir, les “petites coses grans” que fan gran a la nostra ciutat!

Comentaris