ENTORN 82 (maig 2012): balanç del primer any de govern.

Portada del número 82 de la nostra revista. Us la podeu descarregar aquí.
Avui fa un any i sis dies de les eleccions municipals de l'any passat. El proper dia 7 de juny, farà un any de la signatura de l'acord amb CiU i el proper 11 de juny farà un any de la meva investidura com a alcalde de la ciutat on vaig néixer, que compartim i que ens apassiona.

Fer un any (poca broma: el 25% del mandat!) és una ocasió propícia per dues coses. Una: que qui governa faci un primer balanç de la seva actuació. Dues: que la ciutadania hi pugui dir la seva.

Amb aquestes dues intencions, hem editat el número 82 de la nostra revista, i hem organitzat un conjunt de parades a diversos barris de Sant Feliu per poder parlar amb els seus veïns i veïnes. Personalment, m'hi afegeixo amb aquest escrit, en el qual tothom que vulgui hi pot deixar el seu propi punt de vista.

Nosaltres, hem volgut destacar deu aspectes, que apareixen a la portada i les pàgines centrals de l'Entorn:
  • l'estil de govern,
  • la sensibilitat social,
  • un marc més favorable per a Sant Feliu per aconseguir el soterrament,
  • més transparència en el planejament urbanístic,
  • regidories de barri,
  • prioritat a les petites inversions de proximitat, del dia a dia (la meva teoria de "les bombetes del menjador")
  • ens plantegem com avançar en l'equitat en tots els àmbits del govern,
  • mesa per al desenvolupament econòmic i la cohesió social
  • més rigor i transparència en els comptes de l'Ajuntament
  • més suport i diàleg amb les entitats.
La darrera pàgina és un reflex de la intensa vida de la nostra coalició. Tant a nivell nacional, amb un article sobre la nostra manera de fer oposició a l'actual Govern de la Generalitat, com a nivell local, amb quatre moments de la nostra activitat local, paral·lela i plenament coordinada amb la institucional.

Aquest escrit conté, com tots, una invitació a deixar comentaris i aportacions sobre el seu contingut. Però també és una invitació a conèixer de prop una organització política que, com cap altra en la història recent de Sant Feliu, hi ha generat i hi genera mobilitzacions i discurs, hi ha organitzat i hi organitza actes públics i diàleg continuat amb els nostres veïns i veïnes, hi ha deixat i hi deixa presència i empremta arreu. Sé que els partits poden i han de millorar, però això només serà possible si nova gent, si molta gent, s'incorpora a la política per millorar-la, per enriquir-la, per crear col·lectivament l'alternativa econòmica i social a un sistema que afavoreix vomitivament a una immensa minoria i empobreix també vomitivament a una immensa majoria.

Comentaris