"Cal participar en les eleccions i enfortir la democràcia". Editorial Butlletí 442, novembre 2011.


En les darreres setmanes estem vivint algunes situacions a nivell local i general que vull destacar.

En primer lloc, Sant Feliu s’ha bolcat en les seves Festes de Tardor, fent possible que la nostra ciutat tingui tot el dinamisme i l’activitat de la seva gent i les seves entitats. Vull donar les gràcies als milers d’homes i dones, infants i persones grans que hi han participat i que ens han fet sentir amb alegria de què som capaços quan ens unim per viure conjuntament en espais i temps compartits i públics.

L’altra cara de la moneda l’hem viscuda a Sant Feliu amb la supressió del servei nocturn d’urgències. Més enllà d’aquest fet concret, vull remarcar la importància en aquests moments de la defensa dels serveis públics, accessibles a tota la població i garantia de la qualitat de vida de totes les persones i de la cohesió social de la nostra ciutat i, més enllà, del nostre país. L’educació, la sanitat, la cultura, els serveis socials han d’estar a l’abast de tothom, i només un paper fort de les administracions públiques és garantia d’això: no podem deixar aquests serveis en mans “del mercat” i amb l’objectiu del lucre econòmic i no de la justícia social.

Pel que fa al nivell general, sé que parlo en nom de tot Sant Feliu per celebrar el final de l’activitat d’ETA. Molts ciutadans i ciutadanes s’han manifestat any rera any a la plaça de la Vila i als nostres carrers per mostrar la seva solidaritat amb les víctimes d’un dolor que ens resistíem a considerar inacabable i que ja ha arribat a la seva fi. Vull transmetre la meva felicitació i solidaritat a la ciutadania i les institucions d’Euskadi.

L’ús ciutadà de l’espai públic, els serveis a l’abast de tothom, la pau són factors que enforteixen la convivència i la democràcia. Però la màxima expressió de la democràcia, de la veu de la ciutadania, és l’exercici del dret a votar, d’escollir els propis representants. Li demano sincerament que el proper 20 de novembre vagi a votar, esculli el govern que vol per a l’Estat. Algunes persones pensen que votar no serveix, o que és millor la lluita diària de cada persona en les entitats, els moviments socials. Una cosa no treu l’altra: per al progrés col•lectiu dels pobles, el vot segurament no és suficient, però és absolutament necessari. Entre d’altres coses, les polítiques socials o d’ocupació, el dret a la sanitat o a l’habitatge, depenen del proper resultat electoral. Cal enfortir la democràcia, és a dir, el poder del poble, i per això cal participar en totes les eleccions i, de manera immediata, en les del 20 de novembre.

Ens veiem el proper dia 20 a les urnes!

Comentaris