Contra l'estigma, per la normalitat.


M'agradaria que miressis cara a cara aquesta escultura. I les pintures que l'acompanyen. I els textos que ho expliquen tot. M'agradaria que sabessis que els seus autors i autores han trobat en l'art i en el fet de compartir l'art un estímul per a la serva recuperació.

Perquè les persones que han fet unes obres que ahir a la tarda em van impressionar són homes i dones que pateixen algun tipus de malaltia mental, i que són acompanyats en el seu procés de recuperació a través de l'art per les educadores del centre de dia de Pins d'Or. Han constituït una associació que es diu "Grup d'Art Ciutadans a la Vila" i ahir a la tarda, a la Torre del Roser, van fer la seva primera exposició.

Els professionals que els atenen (sanitaris i educadors) i ells mateixos van reivindicar una vegada i una altra la normalitat amb què volen ser tractats i considerats. "Si estiguéssim de baixa per dolor crònic al braç o a la cama, ningú no ens miraria amb pena o amb desconfiança: volem ser tractats igual!" Tots coneixem algun familiar o amic que, en algun moment de la seva vida, ha travessat el llarg desert de la malaltia mental. I tots sabem la dificultat i la durada del procés de recuperació. Però tenim recursos sanitaris i socials (insuficients si voleu, però hi són, i d'una gran qualitat professional i humana) que ajuden en aquesta difícil travessia.

Us convido sincerament a visitar l'exposició: a la Torre del Roser, fins al 23 d'octubre.

Comentaris

Anònim ha dit…
sort d'aquest servei on poden ser atesos i la familias poden descansar durant unes hores....