45 anys del Cau, 10 anys de Diversitat Lúdica. Per moooolts anys!

Anys i anys, per molts anys!!!! I moltes gràcies, amigues i amics del Cau, de Diversitat Lúdica, de tots els esplais de Sant Feliu.

Us valorem i us necessitem. Sabem que feu una tasca educativa fonamental, que sou imprescindibles per educar i per socialitzar els nostres infants i adolescents en les hores, dies o setmanes de lleure, en els espais i els moments que transcorren més enllà de l'escola. M'agradaria que tothom entengués que sou una peça clau en educació, que teniu un paper fonamental en la lluita contra el fracàs escolar o el desarrelament social, per la construcció d'una ciutadania amb més valors, més conscient, millor. Per això, potser us veig més treballant amb la regidoria d'Educació que no a la de Joventut. Algun dia en parlarem...

Necessitem monitores i monitors que, com vosaltres, creguin en la seva tasca, s'apassionin amb l'educació, ajudin a arrelar els nostres ciutadans més joves al seu barri, a la seva ciutat, creïn espais de contacte directe, sense pantalles entremig, de joc del de sempre, sense teclats, amb rialles i amics, de conversa entorn del foc en unes colònies, de festa col·lectiva al Carnestoltes, de tants altres moments de vida col·lectiva.

Us necessitem per parlar sobre el nostre jovent, molt més divers que fa 45 anys (llavors tot just començava la immigració espanyola i tan poca gent tenia cotxe o televisió) i també que fa 10 anys (ara ja minva la immigració del món sencer i el món ja no s'entén sense internet). Amb vosaltres, amb els professors i les ampes dels instituts i amb els mateixos joves hem de parlar i de crear les condicions perquè fem més possible el jovent que voldríem tenir.

M'agradaria que el retrat dels vostres infants fos tan plural com el retrat dels infants de Sant Feliu, i m'agradaria ajudar, des de l'Ajuntament, a fer que això fos possible. Que a les vostres activitats hi hagués infants de tots els barris, de tots els nivells socials, de tots els orígens: això és més educació, més socialització, més Sant Feliu, més país. Això també hauríem d'ajudar a fer-ho possible!

M'agradaria que ens ajudéssiu a pensar en les activitats i els espais que hauríem de tenir a Sant Feliu, especialment per als adolescents d'entre 13-14 i 17-18 anys, com ja he dit en un altre escrit de no fa gaires setmanes. Amb altres entitats de joves, amb els nois i noies que han passat pel consell d'infants, amb els docents i les ampes de secundària... M'agradaria, amb vosaltres, corregir errors de govern i recuperar temps en aquest sentit.

M'agradaria ajudar a consolidar la vostra tasca, reforçar el vostre paper a Sant Feliu, construir conjuntament un Sant Feliu amb més igualtat d'oportunitats en el temps de lleure, oferir millors juliols a tots els nostres infants, a tots els barris, amb tots els nous cognoms...

Per això ens cal que continueu, com en els vostres aniversaris, mooolts i moooolts anys més. Gràcies per endavant, amigues i amics!

Comentaris