"Govern d'esquerres!" Article Butlletí 435, abril 2010.

No només de Sant Feliu viu la política... D'aquí a set mesos hi ha eleccions al nostre Parlament. Sectors importants dels mitjans de comunicació volen generar la percepció que el que despectivament anomenen "tripartit" és una olla de grills incapaç de tenir un projecte de país i una gestió responsable. Veus dins mateix del PSC i d'ERC qüestionen el seu propi govern, com deia Josep Ramoneda fa uns dies.

Amb tota la nostra modèstia, a la nostra columna del Butlletí que sortirà properament, hem volgut posar damunt la taula una realitat ben diferent a la que mostren els mitjans que enyoren el passat convergent. Un govern que, globalment, funciona i que, sobretot, té una clara prioritat: l'aposta per serveis i polítiques que, lluny de la prioritat de l'interès privat embolicat en la senyera, es basen en l'interès general i s'adrecen a tota la població, especialment, als sectors populars.

En l'article només ens vam deixar un parell de línies, curtes en extensió, profundes en significat: Barris: els governs de CiU no semblaven saber ni on eren, el govern d'esquerres hi ha invertit milions amb la Llei de Barris. A Sant Feliu, a la Salut i a Can Calders ho tenim molt clar.

Aquí va el nostre article del proper Butlletí (435, abril 2010). Com sempre, obert les 24 hores a qualsevol comentari, a tothom.


Govern d’esquerres no vol dir govern sense errors ni polèmica, vol dir govern que dóna prioritat a les necessitats del dia a dia de la gent, amb polítiques públiques que donin serveis a tothom i amb plena transparència en la seva gestió.

Emparant-se en situacions difícils (sequera o incendis, per exemple), CiU i PP ens volen fer creure que són els únics que saben i poden tirar endavant el país. CiU i PP oculten la seva gestió en moments similars i treuen importància al fet que, ara com mai, un govern ha donat explicacions de tots i cadascun dels elements de la seva gestió. Govern d’esquerres, a Catalunya, ha comportat més transparència i més responsabilitat.
Però, sobretot, govern d’esquerres vol dir atendre a les persones amb una oferta suficient i de qualitat de serveis públics. Només cal mirar i comparar:

Sanitat pública: els governs de CiU ni tan sols van posar la primera pedra de l’Hospital Moisès Broggi que el govern d’esquerres ha construït a Sant Joan Despí.

Educació pública: l’Ajuntament de Sant Feliu va construir les escoles que els governs de CiU no feien (Salvador Espriu, Pau Vila, Falguera), mentre que el govern d’esquerres ha invertit com mai en escoles públiques (Martí i Pol, Nadal, Monmany) i les ha dotades de més professorat i mitjans.

Habitatge protegit: els governs de CiU obligaven al 10% d’habitatges protegits en cada promoció urbanística, el govern d’esquerres obliga al 40%.

Hisenda pública: els governs de CiU volien suprimir l’impost de successions per a tothom, el govern d’esquerres l’ha mantingut exclusivament per als més rics.

Subministraments bàsics: els governs de CiU divagaven sobre l’aigua del Roina, el govern d’esquerres ha construït la dessalinitzadora del Prat i garanteix un subministrament d’aigua continu i de qualitat sigui quina sigui la climatologia.

Soterrament: el govern de CiU el va frenar el 2002, els governs d’esquerres el faran aviat possible.

Govern d’esquerres, a Catalunya, ha comportat més polítiques i serveis per a tu, per a tothom.

Treballador/a de Sant Feliu: a Catalunya, govern d’esquerres!

Comentaris