Resum del ple de febrer de 2010.

El ple de febrer va palesar amb tota claredat que a Sant Feliu hi ha dues maneres confrontades d'entendre la construcció i el govern de la ciutat. D'una banda, la que imposen PSC i CiU (ús unilateral del patrimoni públic i enfrontament amb la ciutadania) i de l'altra la que proposem des d'Iniciativa i Esquerra Unida: prioritzant el patrimoni públic i el consens amb la ciutadania.

Aquesta confrontació es va palesar durant tres hores en el ple, entorn de la modificació del Pla General Metropolità que només hauria d'afectar a la protecció de Collserola i que PSC i CiU han volgut fer recaure a les espatlles del Mas Lluí.

Al decurs del ple, es va palesar l'enfrontament amb els veïns, amb quatre molt bones intervencions de Francisco Jiménez (Federació d'AVV), Carme Albertí (AVV Mas Lluí), Joan Ribas (Coordinadora contra la modificació del PGM) i Enrique Ariza (Plataforma Mas Lluí Sostenible, amb el suport de 1.024 signatures recollides en tres setmanes a la primavera del 2009). I també la solitud de l'equip de govern. Qui, a la ciutat, alça la veu per defensar la proposta de PSC i CiU?

Dues confrontacions que, si la Generalitat no completa en pocs mesos l'aprovació definitiva, tindrà un clar caràcter electoral. PSC i CiU, si guanyen, consumaran la pèrdua de l'espai públic del Mas Lluí. ICV-EUiA, si guanyem, anul·larem els acords presos i recuperarem per a la ciutat l'espai públic que provisionalment ha perdut.

Aquest és, sens dubte, el punt més rellevant del resum del ple del passat 23 de febrer.

Un altre tema central, va ser el debat inexistent sobre el Consell Assessor d'Urbanisme a la nostra ciutat. Un cop vaig haver explicat la raó de ser i el contingut dels treballs del Consell, PSC i CiU la van rebutjar sense ni tan sols explicar el seu vot. I no és a ICV-EUiA a qui han d'explicar per què rebutgen un òrgan de garanties de transparència i participació, sinó que ho han d'explicar a la ciutadania. O no és de la ciutadania el patrimoni que administren: el sòl públic? els equipaments? les places i els carrers? A què treu tanta resistència? L'Arnau Funes, el nostre company portaveu a Cornellà ho explica molt bé en el seu blog,

Més temes polèmics que vam abordar al ple:
- vam presentar una moció per manifestar el rebuig de l'Ajuntament a la proposta d'allargar l'edat de jubilació als 67 anys i a la proposta d'allargar el període de còmput de les pensions amb la finalitat de rebaixar-les. CiU la va rebutjar i el PSC, sorprenentment, també.
- nova contracta del servei de neteja de la via pública, amb increments incessants de preu que no tenen el corresponent reflex al carrer i que impossibiliten recursos per a altres serveis o activitats, com molt bé saben les entitats de la ciutat.

També hi va haver, evidentment, acords:
- l’adjudicació del servei de neteja d’edificis municipals,
- la concessió d’ajuts a diverses comunitats de veïns en el marc de la Llei de Barris,
- l’aportació a diversos organismes municipalistes (Federació de Municipis, etc)
- diversos convenis i subvencions: dos amb la Creu Roja (un per a telealarmes i l’altre per a Haití), a la Federació d’AVV de Sant Feliu, al Santfeliuenc FC i a Diversitat Lúdica, entre d’altres. - acceptar els ajuts del Departament d’Educació de la Generalitat per a l’escolarització d’infants de 0-3 anys en risc d’exclusió social.

I temps, també, per a les propostes de la nostra coalició:
- Parc Nadal: reforestació i instal·lació d'un element commemoratiu del refugi antiaeri que hi va haver durant la Guerra Civil.
- Proposta que la Línia 77 d'autobusos que uneix l'aeroport i Sant Boi amb Sant Joan Despí es prolongui fins a Sant Feliu.
- Millores en les obres de l'escola Gaudí.
- Noves propostes per incrementar la transparència informativa als mitjans de comunicació municipals.

Com sempre, podeu consultar el nostre resum a la pàgina web d'Iniciativa o bé us el podeu descarregar aquí. També com sempre, proposo un diàleg mitjançant els vostres comentaris sobre tot el que va donar de sí un ple tan llarg, tan intens... i tan important.

Comentaris