ICV-EUiA proposem la creació del Consell Assessor d'Urbanisme. Primer tema: Mas Lluí.

Ahir vaig enviar a totes les entitats de Sant Feliu la carta següent:

Benvolgudes amigues, benvolguts amics:

En els propers mesos, la nostra ciutat ha de prendre decisions molt importants en els àmbits de l’urbanisme, l’habitatge i els equipaments. De forma immediata, en relació als equipaments educatius i culturals i també en relació als terrenys qualificats com a zona verda o equipaments al Mas Lluí. Abans d’arribar a l’estiu, a més, es començarà a debatre sobre la remodelació urbana que es derivarà del projecte de soterrament de la via, i que afectarà de manera molt directa a l’actual zona esportiva de la Rambla.

El grup municipal d’ICV-EUiA vol que aquestes decisions es prenguin amb el màxim consens polític i social possible. Per la seva importància estratègica per a Sant Feliu, decisions d’aquesta envergadura no es poden prendre per majories municipals d’un sol vot o amb una disconformitat més o menys explícita de la ciutadania d’alguns barris o de tota la ciutat. Volem que les decisions sobre el patrimoni públic (sòl i equipaments) es prenguin en base a l’interès general i amb la participació de tothom.

Per això, hem presentat una proposta per crear a Sant Feliu el Consell Assessor d’Urbanisme. Volem que aquest consell tingui la participació de tots els grups municipals, les associacions de veïns, representació de les entitats ciutadanes, dels agents socials i de professionals (arquitectes, enginyers, tècnics culturals,...) de la nostra ciutat.

En el proper ple del 23 de febrer, presentarem i debatrem aquesta proposta de creació del Consell Assessor d’Urbanisme. Per tal que la vostra entitat en tingui tota la informació, us adjuntem el text de la nostra proposta. Encara no és un text definitiu, ja que hem ofert a tots els partits de Sant Feliu un diàleg per acabar de consensuar un text que mereixi el suport de PSC, CiU, PP i ERC. En altres municipis s’ha aprovat per unanimitat com ara Sabadell, l’alcalde de la qual és el president de la Federació de Municipis de Catalunya.

Espero que entengueu la importància de la nostra proposta, que reconeix a totes les entitats de Sant Feliu una capacitat directa d’intervenció en els temes de planificació dels terrenys i els equipaments que són públics, que són de tots. Resto a la vostra disposició per incorporar en aquesta proposta les vostres aportacions o suggeriments.

Finalment, vull reiterar-vos que el grup municipal d’ICV-EUiA atendrà gustosament les vostres peticions d’informació o reunió per abordar aquest i altres temes que siguin del vostre interès o preocupació.

Molt cordialment,

Jordi San José i Buenaventura,
portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA.

La proposta de constitució del Consell Assessor d'Urbanisme l'hem plantejada també a tots els grups municipals i l'hem explicada als mitjans de comunicació en aquesta nota de premsa. Serà un dels temes a debatre en l'ordre del dia del proper ple, el 23 de febrer.

Comentaris