Comissió de qualitat ambiental: cal reprendre'n el funcionament.

I és que fa gairebé un any que està aturada. Bé, deu mesos per ser més exactes. La darrera reunió va ser el 13 de novembre de l'any passat. Era en un altre context, molt diferent a l'actual. ERC encara era a l'equip de govern i Carles Soriano era el regidor de Medi Ambient. Feia poc que Vázquez s'havia desdit de la seva intenció de plegar. Uns dies després, ERC se n'anava del govern i era nomenat nou regidor de Medi Ambient el socialista Joan Grisó.La crisi encara no havia castigat la indústria (i a Sànson) amb tota la seva cruesa. Uns dies després, el 2 de desembre de l'any passat, entre tots vam perdre al Palau Falguera una oportunitat d'enraonar.

Ara estem en un altre escenari. L'activitat a la fàbrica Sànson s'ha reduït molt. Han aparegut recentment noves dades sobre la qualitat de l'aire que respirem, que van ser fins i tot objecte d'estudi a l'important congrés de cardiòlegs que hi va haver fa unes setmanes a Barcelona. La moratòria de 18 mesos sobre l'ús de biomassa com a combustible ja és a punt d'acabar. Joan Grisó ja ha tingut un temps més que suficient per haver-se situat en les seves noves responsabilitats.

Ja fa un any que tenim la tecnologia i la possibilitat per poder saber en temps real la qualitat de l'aire que respirem a Sant Feliu. Ho vam poder comprovar en aquella reunió del 13 de novembre de 2008. I així podríem saber, per exemple, si hi ha alguna variació rellevant en la composició del nostre aire entre llavors i ara, quan ja fa mesos que els forns de la Sànson estan parats. Jo, personalment, considero imprescindible que tots coneguem i valorem bé aquesta informació.

Tenim la possibilitat de saber, però segurament falta la voluntat política d'informar. Fins i tot en el ple del mes de juny, es van debatre dues mocions sobre la gestió de residus, en què es demanava entre d'altres coses la convocatòria de la comissió de qualitat ambiental. PSC i CiU van rebutjar la moció, fins i tot en la petició de convocatòria de reunió.

Doncs bé, el nostre grup municipal (i estic segur que tots els sectors interessats en la millora de la nostra qualitat de vida) segueix considerant que aquesta reunió és important i és urgent. I tornem a demanar al regidor, Sr. Joan Grisó, la convocatòria immediata de la comissió de qualitat ambiental.

Com fa un any, com en tots els temes, l'equip de govern ha de facilitar el clima i els mecanismes perquè tots, ciutadans i representants, complim amb el nostre desig i la nostra obligació d'enraonar. I si el govern no ho fa, des de l'oposició -lleialment, fermament- els ho hem d'exigir. Companys de PSC i CiU, només cal que compliu els vostres deures envers la ciutadania que tots representem.

Comentaris

Com que veig que fas esment del Congres de Cardiologia m´agradaria recordar que també es va presentar al mes de Juliol i es va fer roda de premsa , a TV3 també va sortir , la Declaració de Metges i Metgesses sobre Incineració i Salut. En aquest enllaç la podeu consultar les persones interessades : http://ecologistes.cat/documents/opinioincineraciosalut.pdf.
I com avui es el Dia de l´Alzheimer tan sols recordar que molts professionals sanitaris relacionen aquesta malaltia amb la contaminació ambiental.